Başkan Dinç: Gazilerimiz tarihe destan yazmıştır

Güncelleme Tarihi:

Başkan Dinç: Gazilerimiz tarihe destan yazmıştır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 14:32

Başkan Dinç: Gazilerimiz tarihe destan yazmıştır

Haberin Devamı

ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI Belediye Başkanı İrfan Dinç, kendisinin de bir gazi çocuğu olduğunu belirterek, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Dinç, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşayabilmesi için gözünü kırpmadan ölüme gidebilecek, 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum' diyebilecek yüzbinlerce insanı bulunan bir milletin evladı olmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Tarihe destan yazan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi. 
Kore Gazisi Merhum Mevlüt Dinç'in oğlu olduğunu, küçüklüğünün ise babasının anlattığı savaş anılarını dinlemekle geçtiğinui b.elirten Başkan Dinç, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ne kadar büyük ve güçlü bir devlet olduğunu babam sayesinde çocuk yaşlarda öğrenme fırsatına eriştim. Türk milletinin her ferdi, yaşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e “Mareşallik rütbesiö ile “Gaziö unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihi de bu açıdan gazilerimize ve canları pahasına verdikleri mücadele ile bulunduğumuz coğrafyanın yaşadığı en büyük tecrübelerden birini içerisinde barındırdığının en çarpıcı göstergesidir. Gazilerimizin ve şehitlerimizin aziz hatırasını canlı ve diri tutarak, “Ne mutlu Türküm diyene!ö diyebilen her vatandaşımız,  Türk olmanın şuurunu ve tecrübesini kendi çocuğuna öğretir, onunla paylaşır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin yazdığı destanı sonraki nesillere aktarmak boynumuzun borcudur" dedi.
Başkan Dinç, tarihin en kanlı savaşlarına ve en karmaşık siyasi oyunlarına sahne olmuş bu coğrafya için insanoğlu aklını ve gücünü bu olumsuzlukları sonlandırmak için kullanmalı ve hatta ısrarcı davranması gerektiğini söyledi. Dinç, "15 Temmuz gecesi bir kez daha gördük ki; gazi veya şehit olmaya hazır yüzbinlerce ferdi ile ülkemiz, huzur ve sükûn ortamını sürdürmeye devam edecektir. Her bir yüreği vefa duygusu ile bezenmiş Türk milletinin ilelebet bağımsız kalması, kahramanlığına ve hürriyet tutkusuna yakışır en uygun yaşama şeklidir.  Bizler bu topraklar için canını feda etmiş şehitlerimizi unutmadık, asla unutmayacağız. Tarihe destan yazan vatan aşığı gazilerimizi de her zaman minnet ve şükran ile anacağız. Rabbim, barış içerisinde huzurlu bir dünyada yaşamayı nasip etsin" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!