Başkan Dere'nin protokol ziyaretleri

Güncelleme Tarihi:

Başkan Derenin protokol ziyaretleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 11:03

Başkan Dere'nin protokol ziyaretleri

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleriyle, Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti. Başkan Dere ve beraberindekiler ilk olarak Vali Münir Karaloğlu ile bir araya geldi. Vali Münir Karaloğlu'na yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerini tanıtan Başkan Dere, "Göreve geldiğiniz günden bu yana her zaman esnaf ve sanatkarlarımızın yanında oldunuz. Bizimle 2 yıldır çarşıda, pazarda, sanayide esnaf ve sanatkarlarımızı ziyaret ettiniz. Bu sebeple çok gururlandık. Yine bugüne kadar yapılan olağan genel kurullarımıza ilk defa bir Vali katıldı. Onun için de sizlere şükranlarımızı arz ediyoruz. Gerçekten siz esnaf ve sanatkarların babasısınız. 75 oda ve 75 bin esnafımız adına şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

'ESNAF TOPLUMUN BEL KEMİĞİDİR'

Esnafın toplumdaki önemine dikkati çeken Vali Münir Karaloğlu da yöneticiler olarak esnafa çok önem verdiklerini söyledi. Esnafın toplumun bel kemiği, toplumun hafızası konumunda olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, "Esnafımızın ülke meselelerine, vatanına sahip çıkması bizlerin işini kolaylaştırır, esnaf biz yöneticilerin de yardımcısı konumundadır. Esnaf isterse bir şehrin nabzını elinde tutar. Esnafımız her zaman devletinin, bayrağının, vatanının yanında olmuştur. Onun için 75 bin üyesiyle AESOB'u da oldukça önemsiyoruz. Antalya'da güzel bir iş birliğimiz de var. Görüyoruz ki esnaf mutlu olduğunda bir şehir, bir ülke daha mutlu oluyor" diye konuştu.

Ziyarette AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Vali Münir Karaloğlu'na günün anısına plaket takdim etti.

TÜREL'E DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Başkanı Adlıhan Dere daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i de ziyaret etti. Başkan Menderes Türel'e esnafa verdiği destek dolayı teşekkür eden Başkan Dere, "Gerek şehir merkezinde gerekse Gazipaşa'dan Kaş'a kadar tüm ilçelerimizde esnaf ve sanatkarlarımıza ciddi destekler veriyorsunuz. Caddeler güzelleştikçe insanlar da bu caddelere geliyor ve alışveriş yapıyor. 2014'te 'Bu turist bu çarşıya gelecek ve bu dükkana girecek' demiştiniz ve bu sözünüzü gerçekleştirdiniz, o turist bu dükkana gelmeye başladı" dedi.

'PROJELER KAZANÇ SAĞLADI'

Başkan Dere, özellikle Sobacılar Çarşı, Şarampol, Kaleiçi, Cumhuriyet Meydanı, Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçay Projesi sayesinde esnafın para kazanmaya başladığını ifade etti. Yapılan yol ve köprü çalışmalarının da şoför esnafına akaryakıt konusunda tasarruf sağladığına değinen Adlıhan Dere, "Otobüs, taksi ve servisçi esnafına yönelik yapmış olduğunuz düzenlemeler esnafımızın yüzünü güldürüyor. Ayrıca sizinle beraber 2 esnaf çalıştayı gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde de bu çalıştaylara devam etmek istiyoruz. Şarampol Caddesi'nde hem düzenlemeler yaptınız hem de konserler düzenleyerek caddenin hareketlilik kazanmasını sağladınız. Esnaf dostu olduğunuz için şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere'nin esnaf ve yöneticiler arasındaki güçlü diyaloğun sağlanmasında etkin bir rol oynadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise "Adlıhan başkanın yeniden seçilmesi esnaf adına büyük şans. Biz her zaman esnafımızın yanındayız ve birlikteyiz bunu zaten hepiniz biliyorsunuz. İnşallah eskiden olduğu gibi bugünden sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Başkanı Türel'e günün anısına plaket takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!