Başkan Demir'den satış tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Demirden satış tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2018 12:50

Başkan Demir'den satış tepkisi

Haberin Devamı

Nejdet ARMAĞAN/ MUŞ,(DHA)- Şeker-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Maşallah Demir, aralarında Muş'un da yer aldığı 14 ildeki şeker fabrikasının satışının yapılacak olmasına tepki gösterdi.
    Yazılı bir açıklama yapan Maşallah Demir, milli ve yerli olan şeker fabrikalarının satışından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Muş, Afyon, Ağrı, Bor, Bodrum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Turhal ve Yozgat Şeker Fabrikalarının satışıyla ilgili hazırlık yapıldığını dile getiren Başkan Maşallah Demir, satışın fabrikaların bulunduğu illere neşter vuracağını kaydetti. 1982 yılında üretime başlayan Muş Şeker Fabrikasının kentin lokomotifi olduğunu belirten Maşallah Demir, "Günlük işleme kapasitesi 3 bin 600 ton olan fabrikamızın ilimize sağladığı katma değer büyük bir kazanımdır. Şu anda 212 daimi ve 194 geçici olmak üzere 406 personel fabrikamızda görev yaptığı fabrikamız 3 ilde, 7 ilçede ve 72 köyde 4 bin 37 kayıtlı çiftçimizden pancar almaktadır. 2017 yılında toplam 78 bin dekar alanda 455 bin 500 ton pancar tesellümüne karşılık yaklaşık 44 bin ton kristal şeker, 12 bin ton melas ve 95 bin ton yaş pancar posası elde edilmiştir. Bunun yanı sıra fabrikamız hayvancılık sektörüne de önemli katkılar sağlamaktadır. Muhasebe verilerimize göre fabrikamızın ekonomiye katkısı 150 milyon TL civarındadır. Sadece çalışan ücretleri ilimize aylık 1,5 milyon TL'lik katma değer sağlamaktadır" diye konuştu.
    Kuruluş amacı istihdam olan doğu fabrikalarının daha iyi yerlere gelmesi için çiftçilerin ve fabrika çalışanlarının büyük bir özveriyle hareket ettiğini vurgulayan Başkan Demir, "Böyle bir özveriye rağmen fabrikanın satışa çıkartılacağını duyduğumuz ilk an adeta beynimizden vurulmuşa döndük. Çünkü fabrikamız kentin lokomotifidir. Fabrikamızın ilimize katma değeri oldukça yüksektir. Sadece çiftçiyi ve fabrikayı hesaplamamalıyız. Çünkü, pancar sezonunda kentin ekonomisi ciddi anlamda hareketlenmektir. Bu dönemde nakliye için araç bulunamaz duruma geliniyor. Fabrikamız, çiftçilerimize, işçilerimiz, çiftçi ailelerimiz, nakliyecilerimiz, kısaca kentin büyük bölümüne hizmet vermektedir. Fabrikamızın satışından bir an önce vazgeçilmeli. Uzun yıllar çiftçilerin, babadan oğula geçen bilgi, birikimi, zihinsel altyapı ve sosyal sermaye alet ve makine bir koparsa bir daha toparlanamaz" dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!