Başkan Demir: Turist artıyor gelir düşüyor

Güncelleme Tarihi:

Başkan Demir: Turist artıyor gelir düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 16:11

Başkan Demir: Turist artıyor gelir düşüyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - ÇUKUROVA Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, turizmde ziyaretçi sayısının arttığını dile getirerek, bu artışın aksine gelirlerde düşüş yaşandığını söyledi.
ÇUKTOB Başkanı Demir, Ağustos 2016'da Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısının, 2015 yılının aynı ayına göre yüzde 37,96 azalıp 3,18 milyon kişi olduğunu belirtti. Demir, bu yıl Ağustos ayında 4,6 milyon ziyaretçiyle sektörde dönüm noktası yaşandığına ifade ederek, "Ancak bununla birlikte toplam gelirin yüzde 2,8 oranında düşmesi 2016 yılı zararının telafi edilemediğinin göstergesidir. Teşviklerin sürmesi önemli, ancak temel çözüm makro bakış açısıyla siyasi barışın sarsılmaması" dedi.
Türkiye’ye gelen turist sayısında 2017 yılında yıllık bazda ve her bölgede önemli artışlar olduğunu da kaydeden Demir, "Ziyaretçi sayısı yüzde 26,4 artarak 21,9 milyona ulaştı. Yalnız ağustos ayının yüzde 46,35’lik artışı son derece etkili oldu. 4,6 milyon ziyaretçi ile sadece ağustos ayı, ilk 8 aylık verilerden yüzde 21’lik pay alıyor. Bu rakamlara baktığımızda ilk 7 ayın artışının ise görece daha sınırlı olduğu ortaya çıkıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!