Başkan Çoban sondaj çalışmalarını inceledi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çoban sondaj çalışmalarını inceledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 14:21

Başkan Çoban sondaj çalışmalarını inceledi

Haberin Devamı

 

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Sinanpaşa ilçesi Balmahmut köyünde başlatılan sondaj çalışmalarını inceledi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından yürütülen sondaj çalışmalarını yerinde inceledi. Yapılan su analizlerine göre 7.6 ph değerinde su çıkan kuyuların, olası bir su sıkıntısında devreye gireceğini açıklayan Başkan Çoban, "İnşallah halkımızı susuz bırakmayacağımız gibi şişe suyu kalitesinde su içireceğiz" dedi.

Toplam 12 kuyunun açılacağı sondaj çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Burhanettin Çoban, yüklenici firma yetkililerden durum bilgisi aldı. Sondaj çalışmalarıyla ilgili genel bir değerlendirme yapan Başkan Burhanettin Çoban, son yıllarda yaşanan kuraklığa bağlı olarak Akdeğirmen Barajındaki su seviyesinin hızla düşmesinin sondaj çalışmasını zaruri hale getirdiğini söyledi.

"HALKIMIZI SUSUZ BIRAKMAMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

İhtimaller dahilinde Akdeğirmen Barajının şehrin su ihtiyacını karşılayamadığı anda yedek olarak bekletilecek Balmahmut ve Ali İhsan Paşa Mahallesindeki kuyuların devreye gireceğini dile getiren Başkan Çoban, "Tüm planlamamızı en kötü senaryoya göre yapıyoruz. İnşallah halkımızı susuz bırakmamaya çalışacağız. İnsanımız için yapılan hizmet çok kutsaldır. Özellikle su hizmeti kutsal hizmetlerin başında geliyor. Bu vesileyle Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz personelini, DSİ Isparta Bölge Müdürlüğü'nü ve Mera Komisyonumuzu canı gönülden kutluyor ve Afyonkarahisar halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

"Ç7 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK"

Çalışmaların maliyeti ve bitiş tarihiyle ilgili de bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şöyle dedi:

"Sadece sondaj çalışmalarının belediyemize maliyeti 1 milyon lirayı bulacak. Sonrasında yapılacak kuyu bağlantıları, isale hattı, su deposu ve Scada sistemi ise toplam 6 milyon liraya tekabül edecek. Sondaj çalışmalarımız aralık ayında bitecek. Bu aşamada arkadaşlarımız şimdiden bağlantı projeleriyle su deposu ve Scada merkezinin projesinin yapıyor. Hızlı şekilde kar- kış demeden bunları gerçekleştirip nisan ayına kadar tüm bu çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!