Başkan Çoban gazetecileri ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çoban gazetecileri ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2018 15:43

Başkan Çoban gazetecileri ağırladı

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, gazetecilerle bir araya geldi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kentte görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi. Belediye iştiraki YÜNTAŞ AŞ'nin yeni açtığı fırında düzenlenen buluşmaya İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYGM) Şube Müdürü Şerife Münire Burcu, Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü Selami Çalışkan, STK temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Başkan Burhanettin Çoban, göreve geldiği günden bu yana 9 yıldır geleneksel olarak düzenlenen programın devam ettiğini belirterek, "Geniş bir katılımla yapılan bu buluşmalar bizi mutlu ediyor. Bu programa basınla ilgili olan herkesi davet etmeye özen gösteriyoruz. Tüm çalışanlarıyla davet ediyoruz. İnşallah gelecek 24 Temmuz'larda da bir araya geliriz. Burada bulunan herkesin içi Afyonkarahisar'a hizmet aşkıyla dolu. Bu aşk da hiçbir zaman bitmez" dedi.
24 Temmuz'un 1908 yılında sansürün kaldırılmasının ardından kutlanan bir gün olduğunu hatırlatan Başkan Çoban, "110 yıl önce yapılan bu değişiklikle basınımız daha özgür hale geldi. Gerçekten Türk tarihine baktığımızda, basın tarihine baktığımızda çok güzel gelişmelerin olduğunu görüyoruz. Hem ulusalda hem de yerelde görüyoruz. İlimizde iki olan basın derneği ve örgütü birleşme kararı aldı. Bu ilimiz adına çok güzel bir birliktelik olarak düşünüyorum. İki sivil toplum kuruluşunun başkanlarına da bu anlamda teşekkür ediyorum. Biz Afyonkarahisar'da yıllardır 3 muhtarlar derneğini, valiler ve ileri gelenlerin araya girmesiyle bir türlü bir araya getiremedik. Ama basında böyle bir birlikteliğin kendiliğinden yaşanmış olması gerçekten sevindiricidir. Umarım basın sektöründeki bu birleşme adımı diğer sektörlere de örnek olur. Bu konuda Afyonkarahisar'da sıkıntı çekiyoruz. Kentimizde kurulan bir mesleki dernek o meslekle ilgili çalışan herkesi kucaklamalıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!