Başkan Çetinkaya öğrencilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çetinkaya öğrencilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 14:50

Başkan Çetinkaya öğrencilerle buluştu

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya öğrencilerle söyleşide bir araya gelip siyasi yaşamına ilişkin sorularını yanıtladı.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen 'Etik ve Yönetim' konulu söyleşide, yaklaşık 19 yıllık siyasi hayatını ve siyasete atılmadan önceki dönemlerde yaptığı idarecilik tecrübelerini anlattı. Hiçbir zaman yardımcı olmadığını anımsatan Başkan Çetinkaya, "Yardımcı olunduğunuz zaman baş olmamanız için sizi ekarte edebilirler. Bu yüzden yardımcı olup da sonra baş olmak her yiğidin harcı değildir" dedi.
Öğrencilerin "Konuşmalarınızda hiç siyasi deneyim ve tecrübeniz olmadan belediye başkanı olduğunuzu söylüyorsunuz, başkan olunca hiç tereddütleriniz oldu mu?" sorusuna yanıt veren Başkan Çetinkaya, "Sizler Sosyal Bilimler Lisesi'nde eğitim alıyorsunuz, siz de gelecekte siyaset yapabilirsiniz. Siyasete atılmak istiyorsanız, bir partinin gençlik kollarından işe başlayın. Benim en büyük tereddüdüm tecrübesizlik konusunda oldu. Elbette başka tereddütlerim oldu. Ama tereddütlerim boşa çıktı. Bir ilkem vardı. O ilkelerimden, kararlı ve şeffaf olmaktan hiç ödün vermedim. Bu işi yaptığım zaman yeniden seçilir miyim gibi düşüncem olmadı. Daima doğruyu, halkın çıkarlarını, kişinin değil topluluğun çıkarları yönünde hareket ettim" diye konuştu.
Başka bir öğrenci ise "40 dakikadan beri geçmiş siyasi ve meslek hayatınızdan bahsettiniz, peki bundan sonra ne düşünüyorsunuz? Yaklaşık 1 yıl sonra seçim var. Aday olacak mısınız" diye soru. Başkan Çetinkaya da şu yanıtı verdi:
"Ben 1999 yılında daha önceden 'aday olacağım' diye kulisler yapıp, kapı kapı dolaşmadım. Aday edildim. Ekiple birlikte çalıştık. Kazandık. Hiçbir zaman 'aday olacağım' veya 'olmayacağım' diye iddiam olmaz. Zaman neyi gösterir yüce rabbim bilir. Aday adayı olup, o adaylar arasında kıyaslanıp, aday edilir miyim, edilmez miyim kaygısı taşımak istemem. Bu tür çalışmalar her partiye zarar verir. Birden çok aday adayı olursa adam aday olmak için kendi partisinin açıklarını ortaya döküyor. Parti daha seçime girmeden yıpranıyor. Bu tür çalışmalar ilçelerde partiye daha çok zarar veriyor."
Söyleşinin ardından Okul Müdürü Ayhan Durukan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Başkan Hüsamettin Çetinkaya'ya plaket verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!