Başkan Çelik'ten Gaziler Günü mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çelikten Gaziler Günü mesajı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 16:05

Başkan Çelik'ten Gaziler Günü mesajı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) -KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve sivil toplum kuruluşları 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik yayımladığı mesajında, "Tehdit altında kaldığımız her dönemde en büyük güvencemiz aziz milletimiz olmuştur. Türk Milleti bir ve beraber olduğu takdirde her güçlüğün üstesinden gelecek güç ve kudrettedir. Çünkü bu millet bağımsızlığı için canını ortaya koymaktan çekinmez. Çünkü bu millet kutsal değerlerine yapılan saldırılara canı pahasına karşı koyar. Bu özelliğini en son 15 Temmuz 2016 tarihinde bir kez daha göstermiş ve silahlara karşı yüreğini ortaya koyarak Gazi Millet unvanını perçinlemiştir. Bağımsız ve güçlü devletimizin en büyük güvencesi milletimiz ve bu milletin temsilcilerinden oluşan gazi meclisimizdir" ifadelerini kullandı.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise, "Vatan ve bayrak sevgisi gibi değerleri her şeyden üstün tutarak düşmana karşı gözlerini kırpmadan mücadele veren kahraman gazilerimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de minnet ve şerefle anılacak, her daim en üstün payelere layık görülecektir. Birlik ve beraberliğimizin, millet olma bilincimizin temelleri aziz şehitlerimizle birlikte gazilerimiz tarafından atılmıştır. Birliğimizi koruma kararlılığımızda, barış ve kardeşlik içerisinde bir yaşam sürme gayretimizde de yine şehit ve gazilerimizin payı büyüktür" dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Yurdumuzda her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu bilinçle, Bu duygu ve düşüncelerle; Gaziler Haftası'nı kutlarım, ebediyete intikal eden gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta bulunan gazilerimize de saygı ve şükranlarımı sunuyorum Melikgazi Belediyesi olarak şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize hizmette ayrımcılık yapacağız. Şehitlerimiz, bizlerin bağımsız ve hür yaşaması için vatan uğruna canlarını feda etti, gazilerimiz ise canları pahasına savaştı. Onlar için ne kadar ayrımcılık yapsak azdır. Yerel yöneticiler olarak bizlerin de bu vatan için yapacağımız çok şeyler olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay da, "Vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü ile milli birlik ve beraberliğimizin bekası uğruna üstün fedakârlıklar göstererek canı ve kanı pahasına göğsünü siper etmiş ve gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Türk ordusunun neferleri olan Mehmetçiğimizin taşıdığı gaza ruhu var olduğu müddetçe, bütünlüğümüze ve milli birliğimize kast edenler kirli emellerini asla gerçekleştiremeyecektir" şeklinde konuştu.

TOMARZA'DA GAZİLERİ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

19 Eylül Gaziler Haftası nedeniyle Tomarza'da anma programı düzenlendi.

Tomarza Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleştirilen programa,  Tomarza Kaymakam Vekili Murat Duru, İlçe Cumhuriyet Savcısı Elçin Ölçek, İlçe Belediye Başkanı Fahrettin Işık, İlçe Garnizon Komutanı Murat Özçelik, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Tomarza Jandarma Karakolu personelinden Kıdemli Üst Çavuş Serkan Altuntaş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra gaziler ve şehitler haftası konulu şiir okundu. Ardından konuşan Kaymakam Murat Duru, gazi ve şehit yakınlarına kaymakamlığın kapılarının sonuna kadar açık olduğu belirterek, "Sizin derdiniz bizim derdimiz" dedi.

FOTOLU

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!