Başkan Çelik, Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu’nda konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çelik, Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu’nda konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2018 11:53

Başkan Çelik, Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu’nda konuştu

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu Kayseri’de de yapıldı.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu’na Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Ali Boğa, İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada AK Parti’nin sadece seçimden seçime çalışmadığını ifade eden Başkan Çelik, “AK Parti sürekli şehirlerin, ülkenin sorunlarını yerinde görmek, incelemek ve araştırmak üzere toplantılar yapıyor. Ekonomik Beklentiler Forumu da bunun bir örneği” dedi. Tüm dünyada gücün hakim olduğu bir devirde olduğumuzu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “En önemli güç ekonomik güç. Bütün dengeler ekonomik güçler üzerine kuruluyor. Ekonominiz iyiyse kalkınıyorsunuz. Güçlüyseniz senaryo yazan ülke oluyorsanız, güçlü değilseniz yazılan senaryoda figüran oluyorsunuz. Suriye buna bir örnek. Bizim gönül coğrafyamızda dünyanın ekonomik anlamda güçlü ülkeleri at koşturuyor; ama biz de hamdolsun ‘Bu coğrafya bizim coğrafyamız. Bir şey yapılacaksa bizim isteğimiz dışında olmaz’ diyebiliyoruz. Bu da askeri ve ekonomik gücümüz sayesinde oluyor. Ekonomik güç sayesinde savunma sanayimizi de güçlü bir hale getirdik. Tüm bunlar için önce güçlü bir lideriniz olması gerekiyor. Elhamdülillah Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü duruşu olan, azimle çalışan bir dünya liderimiz var.” 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin rutin belediyeciliğin yanında ekonomiyi büyütmek için de çalıştığını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “Hükümetimiz Ankara’da ekonomiyi büyütmek için çalışırken biz de ekonomik anlamda şehre ne değer katarız onun gayreti içindeyiz. Şehri ekonomik olarak büyütmek de belediyeler olarak bizlerin görevi diye düşünüyoruz. Tabii ki klasik belediyecilik işlerini en iyi şekilde yapacağız ve olmazsa olmaz görevlerimiz. Ama yazılı, çizili olmayan bir başka görevimiz de şehrin ekonomisini büyütecek faaliyetler yapmak. Örneğin küçük esnafımızı büyütmek için ticaret siteleri yapıyoruz. Bu konuda Kayseri’nin eline su dökecek bir başka şehir yok. Buna bir örnek Mobilyakent. 1100 işyerinin olduğu bir yer burası. 10’ar kişi çalışsa 11 bin kişi, beşer nüfusa bakılsa 55 bin kişiye ekmek götürülecek bir proje. En başından beri Büyükşehir Belediyesi olarak bu projenin içindeyiz. Buna benzer hemen her meslek grubu ile ilgili çalışmalar yaptık. En son yaptığımız Beydeğirmeni Besi Bölgesi de 5,5 milyon metrekare alanda 80 bin hayvanın besisinin yapılacağı bir proje. Çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Beydeğirmeni Projesi’nde de 4 bin kişiye direk istihdam sağlanacak. Bunun yanında ekonomiye direk yaptığımız katkı da var. Son üç yıl içinde 700 büyük ihale yaptık. Doğrudan teminleri ve küçük ihaleleri saymıyorum. 700 ihale ile 1,5 milyar TL’den fazla taze parayı Kayseri piyasasına verdik. Böylece ticaret ve iş hacmi artıyor. Ayrıca Erciyes Kış Sporları Projemiz de ekonominin gelişmesi açısından çok önemli. Tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtarak ekonomik anlamda katkı sağlayacak duruma getiriyoruz. Son yıllarda artan ziyaretçilerle Erciyes’in şehre katkısı çok iyi görülüyor” diye konuştu.

Toplantıda konuşan AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Ali Boğa da Ankara’daki hükümetlerin eski bakış açılarından bahsetti ve AK Parti dönemiyle birlikte bu bakış açısının değiştiğini söyledi. Artık Ankara’nın halkın görüşüne daha fazla değer verdiğini ifade eden Ali Boğa, “Eskiden seçin bizi, biz sizin adınıza düşünürüz diyen bir Ankara vardı. 15-16 yıldır yeni bir Ankara çıktı karşımıza. Hem seçin, hem denetiminizi devam ettirin, sizin ne düşündüğünüz bizim için önemli, biz sizin verdiğiniz kararı uygulayacağız diyor. Aranızda bulunma nedenimiz de bu” dedi. 

Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu gün boyunca çeşitli oturumlarla devam etti.

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!