Başkan Çelik, ‘RE360’ toplantısına katıldı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çelik, ‘RE360’ toplantısına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 14:32

Başkan Çelik, ‘RE360’ toplantısına katıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - GAYRİMENKUL sektörünün büyük buluşması olan 'RE360' toplantısına katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’deki yatırım imkanlarına ilişkin sunum yaptı.

'RE360' toplantısındaki konuşmasına Kayseri ile ilgili bilgiler vererek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Kayseri, bugün itibarıyla Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyen ve gelişen bir şehirdir. Kayseri’de iki önemli kültür büyüme ve gelişmenin adeta kaynağıdır. Birincisi planlı gelişme kültürü, ikincisi kurumlar arasındaki uyum kültürü. Günümüz dünyasında hem ülkeler hem de şehirler arasında müthiş bir yarış ve rekabet yaşanıyor. Dünyada, adı ülkesinin önüne geçmiş çok sayıda şehir var. Bu şehirler bir an bile durmaksızın sahip oldukları değerleri yenilemeye, geliştirmeye ve uluslararası arenada pazarlamaya devam ediyorlar. İşte bu yüzden biz de Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak ülke çapında elde ettiğimiz bu zirve noktayı korumak için yeni projeler geliştiriyoruz. Şehir içi ulaşımı rahatlatacak köprülü kavşaklar, yeni üretim bölgeleri, sosyal ve kültürel mekanlar ile kentsel dönüşüm faaliyetleri bunların başında geliyor” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin Kayseri’nin en önemli yatırımcı kuruluşu durumunda olduğunu vurgulayan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Planlı Gelişim, Estetik Dönüşüm, Fonksiyonel Değişim’ şeklinde bir vizyon belirledik. Planın, projenin önemini daha vizyonumuzun ilk kelimesinde ortaya koyduk. Eğer bir şehir planlı gelişirse Kayseri örneğindeki gibi Türkiye ortalamasının üzerinde gelişiyor. Bu düşüncelerle Ulaşım Master Planı, Tarımsal Gelişme Ana Master Planını, Üst ölçekli Ana İmar Planı ve Kentsel Dönüşüm Master Planı hazırladık. Projelerimizi master planlar çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Kayseri’de pek çok projeyi hayata geçirdik ve pek çok proje üzerinde çalışıyoruz. Klasik belediye hizmetlerinin yanı sıra şehir ve ülke ekonomisini büyütmek için de projeler üretiyor ve hayata geçiriyoruz.”

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nden de bahseden Çelik, projenin şehre katacağı yeni çehre ile Kayseri'nin gelecek yüzyılına damga vuracağını kaydetti. Projenin her etabıyla kentsel dönüşüme yeni bir anlayış getirdiğini ifade eden Başkan Çelik, projenin yatırımcılar için önemli fırsatlar içerdiğini söyledi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!