Başkan Çelik: "İhtiyacı olanın yanındayız" 

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çelik: İhtiyacı olanın yanındayız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2018 13:55

Başkan Çelik: "İhtiyacı olanın yanındayız" 

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi  Başkanı Mustafa Çelik, sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yaparak, “İhtiyacı olan herkesin yanındayız. Bu anlamda Sosyal Yardım büfelerimizden 1350 aileye günlük 5 bin 142 adet ekmek veriyoruz" dedi.

2018 yılı Ocak ayından itibaren aşevlerinin yerine uygulamaya konulan Sürekli Sosyal Destek Kartı projesi hakkında bilgiler veren Başkan Çelik, "Her ay düzenli olarak yardıma ihtiyacı olan bin 191 kişiden oluşan 340 aileye, aile bireyleri sayılarına göre aylık 100 TL ile 225 TL arasında değişen miktarda para yükleyerek evlerinin ihtiyacını giderme imkanı veriyoruz.  Bunların yanı sıra Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere 12 bin adet 125 TL değerinde tek kullanımlık Sosyal Destek Kartı dağıttık. Ayrıca 100 çölyak hastasına da Glutensiz Sosyal Destek Kartı vererek ihtiyaçlarını karşılamalarını sağladık. Yine Ramazan ayında Seyyid Burhaneddin Hz. Türbesi yanında her gün 5 bin kişiye iftar verdik” şeklinde konuştu.

 Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinden biri olan 'Yaşlılara Evde Sosyal Destek Hizmeti Projesi'ninden  faydalananlarının sayısının her geçen gün artığını da ifade eden Başkan Çelik, " Bu hizmetten yararlananların sayısının 570 oldu. Yaşlılara yönelik uzun süreli kurum bakımı gibi tek bir hizmet modeli sunulması yerine hizmet çeşitliliği sağlanarak alternatif hizmet modelleri oluşturduk. 65 yaş üstü yaşlılarımızın hayatlarını bu projeyle kolaylaştırıyoruz. Günlük hayatın omuzlarına yükleyeceği yükleri bizler alıyoruz. Bu anlamda yaşlılarımıza evlerinin temizliği, kişisel bakım, sağlık destek hizmeti, bay- bayan kuaför hizmeti, basit tadilat ve onarım ve hasta nakil hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!