Başkan Çelik, Gündemi Değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çelik, Gündemi Değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 15:44

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI ÖMER FARUK ÇELİK, MANİSA MEDYA TV’DE GÜNÜN KONUĞU PROGRAMINDA İSMAİL AYDIN’IN KONUĞU OLDU.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Medya TV’de Günün Konuğu programında İsmail Aydın’ın konuğu oldu.
Belediye olarak yaptıkları çalışmalardan söz eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, programın modetaratörü İsmail Aydın’ın sorularını cevaplandırdı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Medya TV’ de yayınlanan Günün Konuğu programında canlı yayın konuğu oldu. Programın Moderatörü olan İsmail Aydın’ın sorularını cevaplayan Başkan Çelik, belediyenin çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Aydın’ın, “Spil Manisa’nın nasıl Davos’u olacak?” sorusunu yanıtlayan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Uzun yıllardır Spil Milli Parkı varolan ve vatandaşlarımızın kullanımında olan bir yerdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız geçtiğimiz yıllarda orada büyük bir çalışma başlatmış ve Orman Köşklerini inşaa etmişti. Biz de göreve geldiğimiz ilk günden beri halkımızın Spil’e rahat çıkabilmesi için yaklaşık 30 yıldır sürekli dile getirilen teleferik projesinin takipçisi olduk. Sürekli Ankara’da temaslarda bulunduk. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile defalarca görüşmelerimiz oldu. Manisa milletvekillerimizin de desteği ile Spil’e teleferik projesinin sözünü aldık. Bunun yanı sıra Spil Milli Parkı ve Orman Köşker’ini de bakanlıktan belediye olarak işletmesini biz aldık. Hızlı bir çalışmayla orada bulunan 39 Orman Köşkünü halkımızın kullanımına açtık. Spil’ de yapılan bir törenle de Teleferik ve Otel projeleri için ihaleyi kazanan firmaya 27 Mayıs’ ta yer teslimini yapmıştık. Şuan proje çalışmaları neticelenmek üzere. Proje tamamlandığın da Manisa’mız çok güzel bir projeyi kazanmış olacak. Teleferik, 2 otel ve sosyal tesis ile Spil bir cazibe merkezi haline gelmiş olacak. Şehzadeler Belediyesi olarak biz de Spil Milli Parkı’nın önemli toplantıların yapıldığı bir merkez haline getirmek için çalışmalarımızı yapacağız ve Spil’ i Manisa’nın Davos’ u yapacağız” dedi.
“PANORAMİK MESİR MÜZESİ”
Manisa’nın tarih, medeniyet ve kültür şehri olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediyesi olarak Panoramik Mesir Müzesi’nin yapılması için çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Konuyla ilgili olarak gerekli görüşmeleri yaptıklarını vurgulayan Başkan Çelik “Manisa’mız 1313 yılında Saruhan Bey tarafından fethedilmiştir. İlk defa belediyemiz tarafından resmi olarak Manisa’nın fethinin yıl dönümü kutlamaları yapılmıştır. Saruhan Bey Türbesi başında anılmıştır. Önümüzdeki yıllarda bu kutlamalar daha da yaygınlaştırılacak bu topraklara da şehzadelik yapmış ve tahta çıkmış padişahlarımızın nesillerimize, gelen turistlere daha iyi anlatılması için de bir AR-GE çalışması yürütüyoruz. Mesir, şehrimizin tanıtımı ve turizmi açısında büyük bir öneme sahiptir. Medeniyetimizin güzelliğinin bir göstergesidir. Bunun tüm dünyaya tanıtılması gerekmektedir. Tüm bunlarla ilgili olarak bir takım çalışmalarımız var. Halkımız ile paylaşmış olduğumuz panoramik Mesir Müzesi çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz hafta bu konu için İstanbul’a gidip görüşmelerde bulundum.. Bu konunun da yer problemlerini, imar problemlerini bir yandan çözmeye çalışıyoruz. Bu sorunları aştıkça da bu projelerimizi de hayat geçireceğiz” dedi.
Göreve geldiği günden itibaren halkına arasından kopmadığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Göreve başladığım günden bugüne halkı içinde olmaya çok özen gösterdik. Sürekli vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Bazen sabah çayını bir esnafımızın dükkânında içiyoruz. Bazen bir vatandaşımızın evine konuk oluyoruz. Bazen sabah kahvemizi taksi durağında içiyoruz ama halkımızın arasında olmaya özen gösteriyoruz. Haf sonları özellikle vatandaşlarımız bizleri düğünlerine davet ediyor. Bunlara da elimizden geldiği müddetçe katılım sağlamaya çalışıyoruz. Kimi zaman düğünlerde kimi zaman mevlitlerde kimi zaman taziyelerde ya da bebek doğumlarında vatandaşlarımız ile sık sık bir araya geliyoruz. Onların iyi gününde ve kötü günlerinde bizlerde vatandaşlarımızın yanında oluyoruz” diye konuştu.
“VATANDAŞLARIN SORULARINI YANITLADI”
Başkan Çelik, canlı yayın esnasında vatandaşların mesaj yoluyla ilettiği soruları da yanıtladı. Halkın kendisine çok rahat bir şekilde ulaşabildiğini ifade eden Başkan Çelik, “Teknoloji çağındayız. Neredeyse herkes teknolojiden en iyi şekilde istifade etmektedir. Vatandaşlarımız bize sosyal medya üzerinden çok rahatlıkla ulaşa bilmekte ve sorunlarını aktara bilmektedir. Yayın esnasında bizlere mesaj yoluyla ulaşan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Bir vatandaşın Yiğitbaşı Veli Türbesi ile ilgili soruyu cevaplandıran Başkan Çelik, türbe etrafında yapılacak çalışmaların proje aşamasında olduğunu ifade etti. Yiğitbaşı Veli Türbesi ile ilgili soru soran vatandaşa teşekkür eden Başkan Çelik, “ Yiğitbaşı Veli Türbesi’nin yanında bulunan bir arsayı 300 Bin TL bedelle Şehzadeler Belediyesi olarak kamulaştırdık. Bir üst tarafında bulunana bir arsada daha önce kamulaştırılmıştı. Bu alanlar ile ilgili bir plan çalışması yaptık. Burada hem çevre düzenlemesini hem mescit ve türbe ile ilgili düzenlemeleri hızlı bir şekilde yapmak için gerekli kurullarla görüşmelerimiz sürüyor. Birkaç ay içerisinde prosedürü tamamlayıp o alandaki çalışmalarımızı başlatmış olacağız” dedi.
Yayının Moderatörü İsmail Aydın’ın, Belediye olarak sorunların tespiti ve çözümleri konusunda yapılanların ne olduğu sorusunu yanıtlayan Başkan Çelik, Şehzadeler ilçesinde yapılacak tüm çalışmalarda doğru tespit ve teşhis yaptıklarını ifade etti. Doğru teşhis ile yerinde hizmetler yaptıklarını kaydeden Başkan Çelik, “Mahallelerimizde olan sorunlar ile ilgili doğru hizmetleri yapa bilmek için konunun muhatapları ile görüşüyor ve onları dinliyoruz. Fikir alışverişinde bulunuyoruz. Belediyemize bağlı bir ekibimiz mahallelerimizde vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ediyor ve orada bizzat taleplerinin ne olduğunu soruyor ve önerileri hakkında bilgiler alıyor. O zaman vatandaşlarımız da bir memnuniyet söz konusu oluyor. Bazen yapmış olduğunuz büyük yatırımlar vatandaşlarda memnuniyet yaratmaz, ancak vatandaşa sorarak yapmış olduğunuz çok ufak hizmetler vatandaşlarımız arasında büyük memnuniyet yaratır. Bu nedenle kamunun ve milletin kaynaklarını daha doğru yerlere kullanmak büyük önem arz etmektedir. Bu konudaki çalışmalarımızı zaten yapıyoruz. Benim sürekli halkı ile iç içe olmam ve onlarla sürekli diyalog halinde olmamın en büyük nedeni de budur. Birebir diyalog ile insanlar taleplerini ve sıkıntılarını direkt belediye başkanına iletebiliyorlar. Biz de bu şekilde doğru ve sağlıklı bir iletişimi kurmuş oluyoruz. Şehzadeler’ de yapacağımız hizmetlerde de halkımızı memnun edecek hizmetlerin olmasında bizlere büyük katkı sağlıyor. Bu hizmetlerimizi yaparken de hiç kimseyi ayrıştırmıyoruz. Partili, partisiz, seven, sevmeyen, oy veren ve vermeyen herkesin görüşüne önem veriyor ve çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Şunun bilincindeyiz, hangi partiye oy vermiş olursa olsun, Şehzadeler’ de yaşayan 167 bin vatandaşımızın ödediği vergilerle oluşan bütçeden bize gelen kaynakla biz herkese hizmet etmekle mükellefiz. Bizim görevimiz 167 bin vatandaşımıza Şehzadelerde yaşayan tüm canlılara, dağa, taşa hizmet etmektir. Bunun bilinciyle çaba ve gayret sarf ediyoruz” dedi.
Önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan seçimlere değinen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Önümüzdeki hafta ülkemiz çok önemli bir seçime gidecek. Bu seçimler gerek Şehzadelerimiz, gerek Manisa’mız gerekse ülkemiz açısından büyük bir önem arz ediyor. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti %42 oranında bir oy aldı ancak tek başına bir hükümet kurulamadı. Geçen süre içerisinde Türkiye de bütün toplumumuz bir sıkıntı yaşadı. Bunu zaman zaman kendi ticari yaşantımızda gördük. Yaşanan son terör olaylarında gördük. Birçok konuda sıkıntılar yaşadık. 1 Kasım’da yeniden istikrarın hâkim olacağı, güçlü bir hükümetin kurulacağı bir seçim olacağına inanıyorum. Bir araya geldiğimiz değişik görüşteki vatandaşlarımız bizlere artık meselenin bir seçimden ziyade bir memleket meselesi olduğunu ifade ediyorlar” dedi.
AK Parti’nin 13 yıllık iktidarı döneminde Manisa’ ya çok büyük projeler kazandırdığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 1 Kasım seçimlerinin ardından yeniden tek başına iktidar olacaklarına inandığını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!