Başkan Çelik, 2016 yılı faaliyet raporu ile ilgili açıklamalarda bulundu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çelik, 2016 yılı faaliyet raporu ile ilgili açıklamalarda bulundu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 13:33

Başkan Çelik, 2016 yılı faaliyet raporu ile ilgili açıklamalarda bulundu

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Nisan ayı meclis toplantısında 2016 yılı faaliyet raporuna ilişkin açıklamalar yaptı.
Nisan ayı meclis toplantısında, 2016 yılında şehrin hemen her bölgesinde Büyükşehir’in olduğunu ve çok geniş bir sahada çalıştıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Sadece büyük projeler için 550 milyon 526 bin TL’lik yatırım yaptık. Alt yapı kuruluşumuz olan KASKİ’nin, 2016 yılı yatırımı 126 milyon TL oldu. Büyük ortağı olduğumuz Kayseri ve Civarı Elektrik Türk Anonim Şirketi’nin yatırımı önceki yıla göre yüzde 20-30 oranında artarak 100 milyon TL’ye yaklaştı. İştiraklerimizden Kayserigaz doğal gazı ilçelere ulaştırmak için çok büyük yatırımlar yaptı ve bu yatırımlarını sürdürüyor. Alt yapı şirketleri yerin altında yoğun bir şekilde çalışırken üst yapıda da diğer yatırımcı birimlerimizle büyük bir gayret gösterdik. Bu yatırımlarımızın bir bölümünü 4 Aralık 2016 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımızın katıldığı toplu açılış töreniyle hizmete açtık. Sayın Cumhurbaşkanımızın hizmete açtığı 586 milyon TL'lik yatırımların 242 milyon TL'sinin Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı yatırımcı kuruluşların yatırımları olması bizleri gururlandırdı” diye konuştu.
2016 yılındaki “Hedef 2023” toplantısında açıkladığı yeni vizyona atıfta bulunarak bu vizyon doğrultusunda bir çok alanda yatırım üstüne yatırım yaptıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Yeni vizyonumuzun ‘Planlı Gelişim, Estetik Dönüşüm, Fonksiyonel Değişim’ olduğunu vurgulamıştık. Şehrimizi çok daha konforlu ve huzurlu bir hale getirmek, ilçelerimizle şehir merkezi arasındaki gelişmişlik farkını kapatmak ve şehrimizi geleceğe taşımak için ifade ettiğim vizyon doğrultusunda çalıştık. 2017 yılını ulaşım yılı ilan ettik; ama geçen yıl da ulaşım önceliklerimiz arasındaydı. Ulaşım ve toplu taşıma konusunda çok önemli yatırımlar yaptık. Öncelikle Kocasinan Bulvarı üzerindeki katlı kavşakları tamamlayarak hizmete açtık. Katlı kavşaklar 80 milyon TL’lik bir yatırımdır. Toplu ulaşım için sözleşmesini yaptığımız 30 raylı sistem aracını teslim aldık ve bir bölümünü hizmete sunduk. Tamamen yerli tasarım olan yeni raylı sistem araçlarımızın hizmete sunulmasıyla geçici olarak kiraladığımız eski araçları geri çektik. Raylı sistem araçlarının yanı sıra 50 otobüsün alımını gerçekleştirdik. Bir taraftan da yeni yollar için çalışmalara başladık. Başta Gültepe Bulvarı olmak üzere birçok yerde yeni yollar için gayretli bir çalışma gerçekleştirdik. Yeni yollar açarken şehir merkezindeki bazı yollarımızın bir şerit genişletilmesini sağladık. Ayrıca bazı kavşak düzenlemeleri yaptık. Yol genişletme ve kavşak düzenlemelerimizle birlikte trafik akışını yüzde 40-50 oranında iyileştirdik. 2016 yılında Kentsel Dönüşüm konusunda da önemli çalışmalar yaptık. Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığımızı oluşturduk ve Kentsel Dönüşüm Master Plan çerçevesinde çalışmalar yürüttük. Bu anlamda şehrimiz için çok önemli bir proje olan ve belediyemiz tarihinin en büyük projelerinden biri durumunda bulunan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesinin ilk etabı için anlaşmalara başladık ve bu anlaşmaları tamamladık. Yakında Sahabiye’de temel atacağız.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, sözlerinin sonunda 2017 yılında çok daha fazla yatırım yapacaklarını belirterek meclis üyeleriyle birlikte şehre daha iyi hizmet etmek için gayret göstermeye devam edeceklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!