Başkan Can'dan ABD değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Candan ABD değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2018 14:28

Başkan Can'dan ABD değerlendirmesi

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) - MERSİN'de Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ABD'nin tutumundan vazgeçmesi gerektiğini belirterek, Türk Milleti'nin bu olumsuz gelişmeleri de atlatacağını söyledi.
Başkan Can, yaptığı açıklamasıyla döviz kurundaki dalgalanmayı ve ABD'nin tutumunu eleştirdi. Türkiye'nin tüm sıkıntıları aşacak güce sahip olduğunu vurgulayan Can, "Döviz konusunda yaşanan gelişmeleri hep birlikte izliyoruz. Endişe edici bir durum olduğu kadar, planlı olduğu da aşikardır. Döviz kurunda bir anda bu kadar dalgalanma olamaz. Bu durum olayın bir sıkıştırma ve dayatma olduğunu izah ediyor. Şüphesiz ülkemiz güçlü bir ülkedir. Daha önce de benzeri olayları yaşadık biliyoruz" diye konuştu.
Daha önce yaşanan sorunlarda olduğu gibi bugün yaşanan problemlerin de geride kalacağının altını çizen Can, "Önemli olan, müttefik görünen ama arkamızdan planlar çeviren ABD'nin tutumudur. ABD dolardaki dalgalanmanın hemen ardından bizden ithal ettikleri çelik ve alüminyum ürünlerimizdeki vergi oranını arttırması, iki ülke  ilişkilerindeki gerilimi tırmandırdı. ABD bu tutumlarından vazgeçmeli, bizim yasalarımıza saygı duymalıdır. Bu aziz millet, daha önce atlattığı badireler gibi bu badireden de alnının akıyla güçlenerek çıkacaktır" ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!