Başkan Büyükkılıç, "11. kalkınma planında yerel yönetimlere iş düşüyor"

Güncelleme Tarihi:

Başkan Büyükkılıç, 11. kalkınma planında yerel yönetimlere iş düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2018 13:15

Başkan Büyükkılıç, "11. kalkınma planında yerel yönetimlere iş düşüyor"

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) -  MELİKGAZİ Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, 2019-2023 döneminde uygulamaya konulacak ekonomik ve sosyal politikaları içerecek olan 11. Kalkınma Planı'nda yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü söyledi.

2019-2023 döneminde uygulamaya konulacak ekonomik ve sosyal politikaları içerecek olan 11. Kalkınma Planı'nın tanıtımı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki programla Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtıldığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, 11. Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyonu listesinde 43 komisyon bulunduğu kaydetti.

43 özel ihtisas komisyonu içinde “Yerel Yönetimler ve Hizmet Kalitesi” komisyonun da bulunduğu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

”2019-2023 döneminde uygulanacak olan 11. Kalkınma Planı'nda 43 özel ihtisas komisyonu yer almaktadır. Bu komisyonların içinde “Yerel Yönetimler ve Hizmet Kalitesi”  başlığında bir komisyon bulunmaktadır. Bu komisyonun olması yerel yönetimlere verilen bir ifadesidir. Ancak 43 İhtisas komisyonu içinde dolayı olarak 26 komisyon da belediyenin yetki ve görev alanına giren ve yer alan çalışmalarda vardır. Örneğin Ulaştırma, Turizm, Sosyal Yardım Sisteminde Etkinlik, Kültür ve Sanat, Çocuk ve Gençlik, Konut Politikaları, Kalkınma Sürecinde Sivil Toplum Kuruluşları, Su Yönetimi, Kamu-Özel İşbirliği Uygulamalarında Etkin Yönetim, Bölgesel Kalkınmada Özel Sektör Dinamikleri, Kentsel Yaşam Kalitesi ve Kırsal Kalkınma gibi komisyonlar dolaylı olarak hep yerel yönetimleri ilgilendirmektedir. Dolayısı ile 11. Kalkınma planının başarı da yerel yönetimler adeta lokomotif görevindedirler. Bu açıdan yerel yönetimlere büyük görev düşmektedir. Melikgazi Belediyesi olarak 2023 yılı hedef ve amaçların yönelik tüm çalışmaların alt yapısı mevcuttur”

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!