Başkan Büyükerşen’in Cumhuriyet Bayramı Mesajı;

Güncelleme Tarihi:

Başkan Büyükerşen’in Cumhuriyet Bayramı Mesajı;
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 13:03

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Mesajında, Cumhuriyet’in önemine dikkat çeken Başkan Büyükerşen, "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde, Yüce Türk Milleti’nin kanları ve canları pahasına kurduğu Cumhuriyetimizin 92. yılını kutluyoruz. Hepimize kutlu olsun. Bugünkü varlığımızın temeli olan Cumhuriyet, milletin egemenliğini kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığı ile kullandığı devlet şeklidir. Anayasamızda da açıkça belirtildiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti aynı zamanda demokratik ve laik bir hukuk devletidir. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kurarken, en yüksek değerlere sahip olması gerektiğini düşündüğü için, Cumhuriyet’in bir fazilet olduğu vurgusunu yapmıştır. Bugün, büyük emeklerle kurulan ve büyük emeklerle bugünlere kadar getirilen ve bundan sonra da ’İlelebet payidar kalacak’ Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünü kutlarken; Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir imparatorluğun küllerinden, büyük bir direnişin, büyük bir bağımsızlık savaşının sonucunda doğduğunu asla unutmamalıyız. Unutmamalıyız ki, Cumhuriyetimizi daha ileriye taşımakla yükümlüyüz" ifadelerine yer verdi.
"ESKİŞEHİRLİ SEVGİLİ HEMŞEHRİLERİMİN CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLUYORUM"
Kurtuluş Savaşında verilen bedellerin unutulmayacağını aktaran Başkan Büyükerşen, "Dünyanın en güçlü devletlerine ve onların piyonlarına karşı verdiğimiz Milli Kurtuluş Savaşımızda ödediğimiz bedelleri elbette unutmadık ve asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bugün de Cumhuriyetimizi korumak ve kollamak için benzer bedeller ödemek zorunda kalabiliriz. Aradan geçen 92 yıla karşın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bugün karşı karşıya kaldığı sorunlar, bizi bu şekilde düşünmeye zorunlu kılıyor. Ulu Önder Atatürk’ün daha o günlerden bakıp gördüğü, bu günleri için kaleme aldığı ’Gençliğe Hitabını’ ve orada söylediklerini bir an bile aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Savaşlardan yorulmuş, harap ve bitap düşmüş, her tarafı yağmalanmış, ordusu dağıtılmış, toprakları bilfiil işgal edilmiş, 13 milyonluk fakir ve yorgun bir millet, nasıl bu Cumhuriyeti kurdu ve yaşattı ise, bir ferdi olmaktan her zaman büyük bir onur ve gurur duyduğum bu milletin ve bu devletin, Cumhuriyetimizi asla sahipsiz bırakmayacağına ve onu sonsuza kadar yaşatacağına olan inancım tamdır. Bu inanç ve güvenle; Atatürk ve silah arkadaşları ile o günlerden bugünlere kadar yaşamlarını yitiren tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, başta Yüce Türk Milleti’nin, sonra da Eskişehirli sevgili hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum" diye belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!