Başkan Böcek, Salı Grubu'nun konuğu oldu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Böcek, Salı Grubunun konuğu oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 17:38

Başkan Böcek, Salı Grubu'nun konuğu oldu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı İsmail Balaban ile Salı Sanayici İşadamları Grubu'nun (Salı Grubu) haftalık toplantısına konuk oldu.

Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç başkalığında Antalya Tenis İhtisas Kulübü'nde (ATİK) gerçekleştirilen 'Ata Sporu Yağlı Güreşleri' konulu toplantının konuğu, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı İsmail Balaban oldu. Toplantıya grup üyelerinin yanı sıra Balaban'ın ikiz kardeşi pehlivan Turhan Balaban, Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı antrenörü Hasan Aydın ve yardımcı antrenör Ufuk Atalan da katıldı.

Toplantıda spor yaşamını anlatan İsmail Balaban, 17 yaşında eski yağlı güreş pehlivanlarından Ziya Talan'ın kendilerini keşfetmesiyle güreşe profesyonel olarak başladığını söyledi. Güreşe ilk başladıkları dönemde çok zor günler yaşadıklarını anlatan Balaban, "Hafta sonları hamallık yapıp, hafta içleri güreşiyorduk. Devlet kurumlarına ait misafirhanelerde kalıyorduk ve güreşçilerin beslenmesi gerektiği gibi beslenemiyorduk. Bazen sabaha kadar kamyonlara saman balyaları yüklüyor, sabah da o yorgunlukla güreş müsabakalarına mücadele ediyorduk" dedi.

HEDEF ÜÇTE ÜÇ YAPMAK

Yaşadıkları maddi sıkıntıları Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in desteğiyle aştıklarını söyleyen İsmail Balaban, hedefinin üç yıl üst üste Kırkpınar'da şampiyon olup, altın kemeri ebedi olarak Antalya'ya kazandırmak olduğunu söyledi.

SPOR VE SİYASET AYRI

Siyasetle sporu her zaman ayrı tuttuklarını dile getiren Belediye Başkanı Böcek ise "23 yıldır Antalya'da başkanlık yapıyorum. Ata sporu güreşçilerimize maddi manevi destek olmaya çalıştım. 2008'den bu yana Balaban kardeşlerle beraber çalışmaktayız. O günlerden bugünlere geldik. Altın kemeri Antalya'ya getirdik. Dilerim ebediyen de Antalya'mızda kalır" diye konuştu.

Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç ise Başkan Böcek başta olmak üzere İsmail Balaban ve Hasan Aydın'a, haftalık olağan toplantılarına katılarak kendilerini bilgilendirdikleri için sertifika vererek teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!