Başkan benden rüşvet istedi

Güncelleme Tarihi:

Başkan benden rüşvet istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2008 00:00

Rıza Yayla, Belediye Başkanı’nın kendisinden kadro sözü karşılığında 4 bin TL rüşvet istediğini iddia ederek mahkemeye verdi.

KIRIKKALE’nin Yahşihan İlçesi’ne bağlı Irmak Beldesi Belediyesi’nde 14 yıldır geçici işçi statüsünde çalışan Rıza Yayla, kendisine kadro vermeyip, 4 bin YTL rüşvet istediğini iddia ettiği AKP’li Belediye Başkanı Murat Şahin’i mahkemeye verdi.

PARAYI VERMEYİNCE İŞİNDEN ATTI

Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulunan işçi Rıza Şahin, Belediye Başkanı Murat Şahin’in kendisinden belediyede kadro sözü karşılığında 4 bin YTL rüşvet istediğini, bu parayı veremeyince de kadro vermeyip, işinden de attığını iddia etti. Rıza Yayla, 14 yıldır umutla çalıştığı Irmak Belediyesi’nde kadroların gelmesine kısa süre kala Belediye Başkanı Murat Şahin’in kendisini yanına çağırdığını belirterek şu iddialarda bulundu:

HAKKIMI ARAYACAĞIM

"Yeğeni Müslim Ç.’nin Ankara 31 Nolu İcra Dairesi’ne borcu olduğunu, 4 bin YTL ödemem karşılığında ancak kadroya alınmamın söz konusu olacağını söyledi. Ben ise ’2 çocuk okutuyorum ve 430 YTL maaş alıyorum. Bu parayı nasıl ödeyeyim’ dedim ve kabul etmedim. Bunun üzerine Şahin bana 15 Aralık 2007 tarihli bir yazı göndererek, 4857 sayılı iş kanununun 25’inci maddesi ve e bendine göre beni ’hırsızlık yapmak, amirime karşı gelmek ve çevresine zarar vermek’le suçlayıp işten çıkarıldığımı belirtti. Bunun üzerine ben de Ankara’dan avukat tutarak, hakkımı aramak için mahkemeye başvurdum" dedi.

Başkan açıklama yapmadı

Belediye Başkanı Murat Şahin ise konunun mahkemeye intikal ettiğini, kendisine bu konuda soru sorulmamasını isteyerek, konuşmayacağını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!