Başkan Ballı: Halkımızı zehirletmeyiz

Güncelleme Tarihi:

Başkan Ballı: Halkımızı zehirletmeyiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2018 13:28

Başkan Ballı: Halkımızı zehirletmeyiz

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, "Denizimizi kirletecek, ekosistemi ve insan sağlığını bozacak balık çiftliklerini istemiyoruz. Denizimizi kirlettirmeyiz, halkımızı zehirletmeyiz" dedi.
Başkan Ballı, Belediye Konferans Salonu'nda bölgeye yapılması planlanan balık çiftliklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çiftlik kuracak firmaların ön izinleri alıp çalışmaya başlamalarından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Ballı, "Bu çiftlikler ilk bakışta o bölgede yaşayan halka iş imkanı sağlayacak gibi görünse de doğal çevreyi kirletecek ekosistemi ve halkın sağlığını bozacak kirli sanayi teknolojisinden başka bir şey değildir. Bilinçli turist yada yerli halk balık çiftliklerine yakın yerlerde denize girmeyi tercih etmez" diye konuştu.
Yetkili kurumlardan çiftlik projelerinin iptal edilmesini isteyen Ballı, "Denizimizi kirletecek, ekosistemi ve insan sağlığını bozacak, yarınlara çocuklarımıza bırakacağımız doğal çevreyi kirletecek olan balık çiftliklerini sahillerimizde istemiyoruz. Denizimizi kirlettirmeyiz, halkımızı zehirletmeyiz. Halkına ve çevresine karşı sorumlu bir belediye başkanı olarak, kıyılarımıza tesis edilecek balık çiftliklerine karşıyım. Sahillerimize kurulması planlanan balık çiftliklerine karşı herkesi kararlı ve demokratik bir mücadeleye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!