Başkan Aydın: Bölgesel Kültür Merkezlerine Önem Veriyoruz

Güncelleme Tarihi:

Başkan Aydın: Bölgesel Kültür Merkezlerine Önem Veriyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 17:12

Başkan Aydın: Bölgesel Kültür Merkezlerine Önem Veriyoruz

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediye Başkanı Sami Aydın, Ahmet Turan Gazi Mahallesi'ne yapılacak olan Hanımlar Kültür Merkezi ile Gençlik Spor Merkezi alanında incelemelerde bulundu.

Ahmet Turan Gazı Mahallesi bir süredir heyecanla beklediği projeye kavuşuyor. Mahallede yapımı devam eden Hanımlar Kültür Merkezi ve Gençlik Spor Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Sami Aydın, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Aydın vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılandı. Başkan Sami Aydın "Ahmet Turan Gazi Mahallemize başlatmış olduğumuz Kadınlar Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi projemizin yapım aşamasını yerinde inceledik. Bu bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağız. Kültür merkezi içerisinde kadınlarımızın ve geçlerimizin kullanacağı çok amaçlı salonlarımız, fitness salonları ve derslikler var. Burada hanımların meslek öğrenme imkanı olacak.  Hanımlar isterlerse kendi evlerinde, isterlerse de burada ürettikleri ürünler ile ev ekonomisine katkı sağlamış olacak. Çok fonksiyonlu bir kültür merkezi oldu. Bugüne kadar yaptıklarımızın biraz daha dışına taşarak mimari olarak Osmanlı tarzını andıran bir mimariyle Sivas'ımıza kazandırıyoruz." dedi. 

Gençlerin de böyle kültür merkezine ihtiyaç duyduğunu dile getiren Başkan Aydın, "Proje bedeli KDV dahil 3 milyon TL civarında kaba inşaatı tamamlanmış durumda. İnşallah Kasım başlarında tamamlanmış olacak. Mahallemizin, Sivas'ımızın hizmetine sunacağız. Bölgesel kültür merkezlerine önem veriyoruz. Herkes merkeze gelemiyor, bölgedeki kültür merkezlerini etkin kullanıyorlar, şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Ahmet Turan Gazi Mahalle Muhtarı Asım Boyuneğmez ise "Mahallemizde yaşayan 7 bin kişi adına Belediye Başkanımız Sami Aydın'a teşekkür ediyorum. Mahallemizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan bu kültür merkezinde bayanlarımıza, gençlerimize çeşitli branşlarda eğitim verilecek." dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!