Başkan Atilla'ya özel ödül

Güncelleme Tarihi:

Başkan Atillaya özel ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 11:29

Başkan Atilla'ya özel ödül

Haberin Devamı

Şafak SAĞ/ CEYLANPINAR (Şanlıurfa), (DHA)- İSTANBUL'da, Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından 15 Temmuz anısına düzenlenen gecede Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya 'Ömer Halisdemir Şeref Ödülü' verildi.

Türkiye'deki sosyal gelişim ve kalkınma alanındaki farklı hayat hikayeleriyle toplumsal yaşama yaptıkları katkılarla kendinden söz ettirmeyi başaran isimlerin tespit edilerek ödüllendirildikleri gece dün Üsküdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen ödül ve anma gecesi, 15 Temmuzda Fetullahçı terör örgütü tarafından yapılan darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlara adandı. Menderes Atilla’nın da katılım gösterdiği toplantıya Ak Parti Milletvekilleri Orhan Miroğlu, Nihat Eri, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Yaşama Dokunanlar Platformu Başkanı Sevinç Mercan, Kadıoğlu Holding Başkanı Tarkan Kadıoğlu, Prof. Dr. İstemi Yüce, Prof. Dr. Kadircan Keskinbora, Üsküdar Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Kartal Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Ak, Mardin Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İbrahim Biter, İstanbul Büyükşehir Belediye meclis üyeleri Mehmet Mazi ve Mehmet Mercan, Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Hocaoğlu, 15 Temmuz kahramanlarından Safiye Bayat ve davetliler katıldı. Gecenin sonundan ödül törenine geçildi. Geceye özel davetli olarak katılan Menderes Atilla’ya da 15 Temmuz darbe girişimde gösterdiği dik duruş ve Ceylanpınarlı vatandaşlarla beraber günlerce sokakta demokrasi nöbeti tutmasından dolayı, darbenin önlenmesinde kilit rol oynayan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda Astsubay olan ve darbede şehit olan Ömer Halisdemir’in adını taşıyan Şeref Ödülü verildi. Menderes Atilla’ya Şeref Ödülü’nün yanı sıra Kuran’ı Kerim de hediye edildi. Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla Ömer Halisdemir Şeref Ödülü’nü darbeye karşı günlerce meydanlarda nöbet tutan Ceylanpınar halkı adına aldığını belirtti.

Ödül töreni sırasında duygularını dile getiren Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, ailesi ile birlikte darbeden ve terörden çok çektiklerini ve PKK’nın gerçek yüzünü gösterdiği için suikaste uğradığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Ben kardeşiniz Menderes Atilla PKK’ya direndiğim için, onunla mücadele ettiğim için, bölge halkına defalarca terör örgütünün gerçek yüzünü anlattığım için iki buçuk yıla sığmaz ama 5 defa suikast atlattım. 5 defa bombalama, silahlı eylem ama öldürmeyen Allah öldürmüyor ve işte karşınızdayım."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!