Başkan Asya'dan vatandaşlara kurban uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Asyadan vatandaşlara kurban uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 16:14

Başkan Asya'dan vatandaşlara kurban uyarısı

Haberin Devamı

MUŞ, (DHA)-Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, çevre kirliliği yaşanmaması için kurban kesimlerinin mezbahanede yapılması gerektiğini söyledi.



Belediye Başkanı Feyat Asya, Kurban Bayramı’nda kurbanlıkların kesilmesi konusunda vatandaşlardan duyarlı davranmalarını istedi. Başkan Asya, belediye olarak çevre kirliliğinin yaşanmaması için böyle bir tedbir alındığını açıkladı. Mezbahane dışında cadde ve sokaklarda kurban kesimi yapanlara yönelik yasal işlem uygulanacağını da ifade eden Başkan Asya, "Kurban Bayramı nedeniyle her köşede kurban kesilmesi ve çevre kirliliğinin oluşmasının engellenmesi için bir takım önlemler aldık. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Mülkiyeti belediyemize ait olan ancak işletmeciliğini özel bir firmanın yaptığı mezbahanede kurban kesimleri ile ilgili gerekli tedbirler alındı. Bayram süresince açık olan mezbahane halkımıza hizmet verecektir" diye konuştu.



Kurban Bayramı için gerekli tüm tedbirlerin alındığını, vatandaşların mezbahanede hijyenik bir ortamda kurban kesimlerini yapabileceklerini dile getiren Başkan Asya, "Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımız temizliğe önem vermek zorundadır. Çünkü dini bir görevi yerine getirirken diğer taraftan çevreyi kirleterek bir toplumu rahatsız etmek doğru değildir. Onun için vatandaşlarımızın bu çağrımıza kulak vereceğine inanıyorum. Mezbahanede hijyenik bir ortamda kurbanlarını kestirebilirler. Umuma açık alanlarda kesimlerini yapmamalarını rica ediyorum. Zabıta ekiplerimiz bayram süresince denetimlerini sürdürecek. Uyarılarımızı dikkate almayan vatandaşlarımızla ilgili gerekli yasal işlemlerin uygulanacağını belirtmek istiyorum" dedi

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!