Başkan Amca'dan çikolata çeşmesi istediler

Güncelleme Tarihi:

Başkan Amcadan çikolata çeşmesi istediler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 12:45

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na duygu ve isteklerini anlatan birer mektup yazan ilkokul öğrencilerinin ilginç talepleri dikkat çekti.

Haberin Devamı

Hayallerindeki İzmir'i anlatan dördüncü sınıf öğrencilerinden kimi çikolata çeşmesi istedi kimi legolardan oluşan banklar.
İzmir Türk Koleji (İTK) 4. sınıf öğrencileri, "Başkan Amca" diye hitap ettikleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ne el yazısıyla mektup yazdı. "İTK'dan mektup var" adıyla basılı hale getirilen mektuplarda, öğrencilerin birbirinden samimi dilek ve önerilerinin yanısıra ilginç talepleri de dikkat çekti. Hayallerindeki İzmir'i anlatan öğrenciler şunları yazdı:

Başkan Amcadan çikolata çeşmesi istediler


"Arda Işık: Benim hayalimdeki İzmir şöyle olurdu; Dışarıdaki banklar legolardan olurdu. Bir robot olurdu. Dışarıdaki geri dönüşüm olan pet şişeleri geri dönüşüme atardı. Yere çöp atanlara uyarı kartı verirdi. Fuarı başka bir yere taşırdım. Şehrin tam ortasına kocaman, dünyanın en büyük Atatürk Müzesi'ni yapardım. Tüm dünya Atatürk'ü İzmir'den tanırdı.

Haberin Devamı

Başkan Amcadan çikolata çeşmesi istediler


Begüm Özken: Büyük bir park yapılsın. Çocuklar için çikolata çeşmesi olsun. Parkta ağaçta sincaplar, tavşanlar dolaşsın.
Alya Akan: Benim hayalimdeki İzmir'de bütün insanlar mutlu ve sağlıklı. Ayrıca her caddede bir kütüphane var. Onun dışında öksüz çocuklar için parasız okul var.

Başkan Amcadan çikolata çeşmesi istediler


Pınar Aşkın Özçetin: Denizde yüzen birkaç çöp kutusu olsa, bütün çöpleri toplasa, sokaklarda da aynı teknik kullanılsa, bir de ağaç diken bir makine yapılsa, bir sürü ağaç olsa ve bir de hayvan dostlarımızı besleyen bir makine olsa, onlara baksa, yemek verse ne güzel olur.
Duru Eda Can: Biri parkta yere çöp attı mı hemen bir makine gelip o çöpü alıp çöpe atsın ve o kişiyi uyarsın ve yüzünün resmini çekip kaydetsin. O kişi bir daha çöp atarsa tanısın ve bir daha uyarsın. Uyarması üç kere olursa mesela, ne kadar çöp attıysa o kadar gün parka girmesi yasaklansın."

BAKMADAN GEÇME!