Başkan Aktaş’tan mahalle evine denetim

Güncelleme Tarihi:

Başkan Aktaş’tan mahalle evine denetim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 16:23

Başkan Aktaş’tan mahalle evine denetim

Haberin Devamı

MERSİN’de Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, belediye tarafından yaptırılan Güneş Mahalle Evi'nde incelemelerde bulundu.
Fen İşleri Müdürlüğü, Güneş Mahallesi'nde bulunan bin 300 metrekare alan üzerine, gerekli tüm sosyal donatılara sahip modern bir Mahalle Evi inşa etti. Kapalı alan, park düzenlemeleri ve oyun sahasını içine alan kompleks, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce yapılan peyzaj ve bitkilendirme çalışmalarının ardından hizmet vermeye hazır hale geldi. Başkan Aktaş, binanın bir kurs merkezi olarak kullanılmasının yanı sıra, sergi ve toplantı salonu, taziye kabulü ile diğer sosyal etkinlikler için de yararlanılabileceğini söyledi. Hedeflerinin özellikle mahalle sakini komşular arasında sosyal paylaşım ve iletişimi geliştirmek olduğunu ifade eden Aktaş, teknolojik gelişme ve kent yaşamının karmaşası, insanların birbirleriyle doğrudan iletişim kurmasının önüne geçtiğini söyledi. Bu tür sosyal donatı alanları ve mahalle evleriyle, eski mahalle kültürünü canlı tutmak, komşular arasındaki iyi ilişkileri pekiştirmeyi amaçladıklarını belirten Aktaş, "İnşa ettiğimiz bu tesis, mahalle sakinlerinin ihtiyaç duyabileceği birçok sosyal faaliyetleri de bünyesinde barındıracak. Burada çeşitli meslek ve beceri edindirme kurslarının yanı sıra bunlara ilişkin dönem sonu sergileri, dinletiler de düzenlenebilecek. Cenaze sahibi vatandaşlarımız, taziye kabulünü bu merkezimizde gerçekleştirebilecek. Özellikle mahalle sakini kadınlar bu tesiste bir araya gelip çeşitli sosyal etkinliklerde bulunabilecek" dedi. 
Akdeniz Belediyesi Mahalle Evi 380 metrekare kapalı alanda biri 120, diğeri 90 metrekare olan 2 büyük salondan oluşuyor. Evde lavabo, çay ocağı ve mutfak bölümü de yer alıyor.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!