Başkan Aktaş, bereket sofrasında vatandaşla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Aktaş, bereket sofrasında vatandaşla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 13:40

Başkan Aktaş, bereket sofrasında vatandaşla buluştu

Haberin Devamı

 

BURSA,(DHA) - BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sabah namazını İhsaniye Merkez Camii’nde kılarak, ardından vatandaşlarla bereket sofrasında buluştu. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Başkan Aktaş, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, güne sabah namazı ile birlikte Nilüfer İhsaniye Mahallesi’nde başladı. Sabah namazını İhsaniye Merkez Camii’nde kılan Başkan Aktaş, daha sonra cami avlusunda kurulan Bereket Sofrasında vatandaşlarla buluştu. Katılımın her hafta daha da arttığı Bereket Sofrası Halk Günü etkinliğine Başkan Aktaş’ın yanı sıra AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, Nilüfer İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk ve İhsaniye Mahalle Muhtarı Selami Cengiz de katıldı. Simit, çay, peynir ve zeytinle yapılan kahvaltının ardından vatandaşlara hitap eden Başkan Aktaş, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

"HİZMETTEN ÖTE GAYEMİZ YOK"

Büyükşehir’de görevi devraldıktan sonra başladıkları yoğun toplantı trafiğinin ardından Yenişehir ve İznik ile ilçe ziyaretlerine başladıklarını ve sorunları yerinde görmek istediklerini dile getiren Başkan Aktaş, Nilüfer ve Mudanya Belediyelerini de ziyaret edeceğini, heyecanla, hiçbir kompleks taşımadan, kimseyle araya duvarlar örmeden heyecanla çalışacaklarının altını çizdi. Bursa gibi bereketli bir şehre hizmet etmenin önemli bir şeref ve onur olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “Hizmetten öte gayemiz olamaz. Ben bir hafta izni üst üste kullanan biri hiç olmadım. Şehirle yatar, şehirle kalkarım. Şehri daha ileri noktalara taşıma gayretindeyiz. Ulaşım, sorunların başında geliyor. Bazı sıkıntılarımız, problemlerimiz var ama hepsini aşacağız. Çünkü bu şehre güveniyoruz. Bursa 3 milyon nüfusu, güçlü bir sanayisi olan bereketli bir şehir. Bu şehre yakışır hizmetleri hep beraber ortaya koyacağız” dedi.

Tecrübenin en pahalı şey olduğunun altını çizen Başkan Aktaş, 1980 sonrası yaşananlar, 1994 krizi, 28 Şubat, 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci, 17-25 Aralık ve Gezi Parkı olayları gibi süreçleri hatırlatarak, birlik beraberliği bozmayı hedef alan bu tür senaryoların tekrarlanmak istendiğine değindi. Siyasi görüşler farklı da olsa birlik ve beraberliğin asla tartışma konusu yapılmaması gerektiğini dile getiren Aktaş, “Aksi halde Allah muhafaza sıkıntıya düşeriz. Geçmişte sağ-sol meselesi ile kardeşi kardeşe kırdırdılar. Alevi-Sünni, Türk-Kürt’ü oynadılar. Bu milletin birliğine bomba atmaya çalıştılar. Ama bu millet yanlışa düşmedi. Bakın bugün 22 milyonluk Suriye’de aynı oyunlarla taş taş üstünde bırakmadılar” diye konuştu.

Başkan Aktaş, vatandaş buluşmasının ardından İhsaniye Mahalle Muhtarı Selami Cengiz ve İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk’ü de makamlarında ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!