Başkan Akay: Sektörün sorunu tatlandırıcıdır

Güncelleme Tarihi:

Başkan Akay: Sektörün sorunu tatlandırıcıdır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2017 14:28

Başkan Akay: Sektörün sorunu tatlandırıcıdır

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - KAYSERİ Şeker’in 12 nci çiftçi meclisinde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, şeker sektörünün asıl sorununun tatlandırıcılar ve mısırdan şeker üretimi olduğunu açıkladı.

Kayseri Şeker 12. Çiftçi Meclis’i toplantısı, çiftçilik mesleğinin ve şeker pancarı tarımının geliştirilmesi ve gelecek nesillere taşınması için genç çiftçilerin ve kadın çiftçilerin de katılımıyla oluşturduğu yeni “Çiftçi Meclisi”, 12 bölgeden 250 çiftçi temsilcisinin katılımıyla 15 Temmuz Şehitler Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Düzenlene programda konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, “Bizim için yatırım yapmak sorun, ama bunlardan daha önemlisi y tatlandırıcı meselesi ve nişasta bazlı şeker üretiminin tamamen kontrolsüz bir şekilde artıyor olmasıdır. Şeker ambarlarımızda 118 bin ton toplamda, 126 milyon şekerimiz satılmayı bekliyor. Şekerin bekleme nedeni, nişasta bazlı şeker ve tatlandırıcıların piyasayı işgal etmelerinden dolayıdır. Yaşanan sorunla mutlaka mücadele edilmesi gerekir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!