Başkan Akay: Şeker sektörünü ve çiftçisini Kayseri Şeker ayakta tutacak

Güncelleme Tarihi:

Başkan Akay: Şeker sektörünü ve çiftçisini Kayseri Şeker ayakta tutacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 15:49

Başkan Akay: Şeker sektörünü ve çiftçisini Kayseri Şeker ayakta tutacak

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Pancar Kooperatifi 65'inci mali genel kurulu yapıldı. Genel kurulda konuşan Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, "Pancar çiftçisini ve şeker sektörünü ayakta tutacak olan kuruluş Kayseri Şeker olacak" dedi.

Kayseri Pancar Kooperatifi 65'inci mali genel kurulu yapıldı. Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurula,  Tarım ve Ormancılık Bakanlığı ile Pankobirlik temsilcileri, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer ile yönetim kurulu üyeleri ile kooperatif üyesi 8 bin 41 çiftçi katıldı. 2017 yılı faaliyetlerinin ibra edilmesinden sonra konuşma yapan Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, " Şeker Fabrikalarının ihale sürecinde de görüldü ki, bu sektörün en güçlü kuruluşu Kayseri Şeker’dir.Türkiye’de Pancar Çiftçisini de, Şeker Sektörünü de ayakta tutacak olan kuruluş Kayseri Şeker’dir. Biz birlik, bütünlük içinde oldukça, büyük Kayseri Şeker ailesi olma anlayışına sadık kaldıkça, Kayseri Şeker  yöneticilerine, çalışanlarına ve çiftçilerine bu sektörde çok önemli roller düşecektir" dedi.

Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Akay, konuşmasını şöyle sürdürdü: " 7.5 senedir çok hızlı hareket ettik, çok koşturduk, çok gayret gösterdik, çok başarılar sağladık. Hep birlikte büyük bir başarı elde ettik. Bir kısmının imrendiği, bir kısmının kıskandığı, bir kısmının hayal bile edemediği büyük bir başarı sağladık. Kayseri Şeker’in kapısına kilit astırmamayı başardık. Türkiye’de pancar çiftçisinin alın terine, emeğine en yüksek fiyatı vermeyi ve peşin ödemeyi başardık.Aynı zamanda Kayseri Şekeri sürekli yüksek kar eden bir şirket yapmayı başardık. Kayseri’de sürekli vergi rekortmeni olmayı başardık. İstihdam da Kayseri’nin en büyüğü olmayı başardık. Türkiye’nin en büyük 100 şirketinden biri olmayı, sürdürmeyi başardık. Türkiye’nin en itibarlı şirketlerinden biri olmayı başardık. Türkiye’de kurulan ilk dört şeker fabrikasından biri olan Turhal Şeker’i çiftçimize, camiamıza kazandırmayı başardık. Şeker sektöründe lider konuma gelmeyi başardık."

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!