Başka olur ilerleyen kadınların takıları

Güncelleme Tarihi:

Başka olur ilerleyen kadınların takıları
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 13:14

Madonna, Beyoncé, Kim Kardashian, Bella Hadid, Nicki Minaj gibi birçok yıldızın kullandığı mücevher markası Kısmet by Milka’nın yaratıcısı Milka Karaağaçlı başarısının sırrını şöyle açıklıyor:  “Günümüz kadınları ‘bireysel’ varoluşlarına, kimliklerine sahip çıkıyorlar. Hayatta çok daha bağımsız ve bütünsel ilerliyorlar. Ben de ilhamımı bu ‘ilerleyen’ kadınlardan alıyorum ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde #movingforward hareketi başlatıyorum.”

Haberin Devamı

Başka olur ilerleyen kadınların takıları
İlerleyen kadın derken tam olarak nasıl kadınları anlatmak istiyorsunuz?

- Kadınlar artık günümüzde hiç olmadığı kadar ‘bireysel’ varoluşlarına, kimliklerine sahip çıkıyorlar ve çok daha bağımsızlar. Kendilerini, ‘erkek dünyası’, ‘erkekliğin kadınlığı tanımlaması’ ve ‘’annelik’’ üzerinden değil, birey olarak tanımlıyorlar. Kısmet by Milka olarak bu yüzden #movingforward yani ‘ileriye hareket et’ diyoruz.

Kariyer yolculuğunuzda pes etmek üzereyken ilerlemeyi seçtiğiniz en kritik an neydi?

- 13 yıl kadar reklam sektöründe çalıştım ama bir süre sonra durup düşündüm ve orada olmak istemediğimin farkına vardım. Mücevher tasarımına başladım, hayatımı radikal bir kararla değiştirmeye karar verdim. Ve kendi hikâyemi yazdım. Kadınların nerelere gidebileceğini göstermek, yolculuklarının nereye varacağının heyecanını, o coşkuyu hissettirmek istiyorum karşı tarafa, bu mücevheri alıp takan bu değişimin bir parçası olduğunu düşünsel olarak da hissetmeli.

Haberin Devamı

Tasarımlarınızı takmayı seçen kadınlar bu ilerleme mücadelesini hissediyor mu sizce?

- Kadın olarak gücümüzü kabul etmek ve inandığımız yolda ilerlemek, bize ilham veren pek çok şeyden beslenmekle mümkün. Tam da bu nedenle, kadınları en iyi yine kadınlar anlıyor. Ben bu kadınların, bu dünyanın bir parçasıyım ya da hepsiyim. Benden başlayarak bütün ekibim aynı inançla ve bakış açısıyla çalışıyor. Markanın sürekli kendini yenilemesi ve her zaman ilerlediğini, yenilikçi ruhunu ve hep daha iyiyi yaptığını tasarımlarda çok net bir biçimde hissettiklerini söyleyebilirim.

Başka olur ilerleyen kadınların takıları

8 Mart’a özel bir koleksiyon var mı?

- Özel bir kolye yaptık. Üzerinde ‘Proud/Gururlu’ yazıyor. Ben şahsen o kolyeyi takmaya başladım bile; çünkü kadın olmaktan gurur duyuyorum.

Haberin Devamı

Başka olur ilerleyen kadınların takıları

8 Mart’ta hayatlarındaki özel ve güçlü kadına hediye alacaklara ne önerirsiniz?

- Asimetrik yıldızlardan oluşan ‘Struck’ koleksiyonunu öneririm. Biz kadınlar bazen sıkılırız kendimizden. Kabuk değiştirmek, yenilenmek isteriz. Sihrimizi yeniden yaratmak, ışığımızı parlatmak isteriz. Yıldızlara dilek dileme zamanı gelmiştir, hissederiz.

Kısmet by Milka takmasını hayal ettiğiniz kim kaldı?

- Birden fazla isim sayabilirim. Serena Williams çünkü tam bir savaşçı ve pes etmiyor. Jennifer Lawrence tam anlamıyla modern, günümüz kadını. Emma Watson çünkü çok zeki ve hırslı.

BAKMADAN GEÇME!