Başka biri olsa çatlardı

Güncelleme Tarihi:

Başka biri olsa çatlardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2008 00:00

Semih Şentürk, "Bugünlere tırnaklarımla, alın terimle geldim. Eleştiriler beni değil Milli Takımı yıpratır. Hakan Şükür’ün 9 numaralı forması bende. O formayı ve bayrağı yere düşürmeyeceğim, başarıyla taşıyacağım" dedi.

MİLLİ Takımımız’ın Avrupa Şampiyonası’nda gol bölgelerinde umut bağladığı isimlerin başında gelen Semih Şentürk, ayyıldızlı aday kadroya seçilmek için büyük uğraş verdiğini ve ilk hedefine ulaştığını söyledi. Yeni hedefinin Euro 2008’de oynamak ve gol atmak olduğuna değinen Semih, F.Bahçe’de kendine yöneltilen eleştirilerin, Milli Takım’a seçilmesi sırasında da sürmesinin kendisini üzdüğünün altını çizdi. "Bugünlere tırnaklarımla, alın terimle geldim. Benim yerime başka bir oyuncu olsaydı çatlardı" diyerek başlayan Semih, şöyle devam etti:

Hakan’ın formasını düşürmeyeceğim

"Karakteristik özelliğim, çok sabırlıyım. Oynamayacağımı bildiğim halde, her an oynayacakmış hissi ile hazırlanırım. Beni eleştiriyorlar, kimseye yanıt vermek istemem. Sahada konuşurum. Gol kralı olmuşum. Fatih Terim sadece bana değil, tüm takıma baba gibi yaklaşıyor. Eleştiriler beni değil Milli Takımı yıpratır.

Türkiye’de çok kaliteli, Milli formayı giyen iyi golcüler var. Hakan Şükür, Fatih Tekke var. Ümit Karan’ın kalitesi ve yetenekleri belli. Terim Euro 2008 için böyle karar verdi. Forma şansı bulduğumda da daha önceki Semih’in iki katı istekle oynamak istiyorum. Hakan Şükür’ün 9 numaralı forması bende. O formayı ve bayrağı yere düşürmeyeceğim, başarıyla taşıyacağım. Benim de bilgim ve tecrübem var. Güçlüyüm, takım arkadaşlarım da bana güveniyor.

Şampiyonlar Ligi’nde 6 maçta 2 golüm var. Avrupa’da tecrübem var. Çok fazla oynama şansı bulmamama rağmen Euro 2008’de yer almak için tüm gücümle çalıştım. Hedefim milli takıma girmekti başardım. Bundan sonra oynamak ve daha çok gol atmak. Seçilmiş insanlar Milli Takım’da oynuyor. Mükemmel ortam var. Bunun meyvelerini Euro 2008’de toplayacağız.

Bu derslere çok para harcarsınız

Bir çok teknik adam ve ünlü isimle çalıştım. Onların teknik bilgileri ve zekaları ile yoğruldum. Kısaca aldığım futbol terbiyesi mükemmel. F.Bahçe’de forma giyen tüm golcülerden bir şeyler kaptım. Böylesi geniş yelpazeli golcülerden ders almak için dünyaca para harcamanız gerek. Geçen sezon unutamadığım gol Kadıköy’de Beşiktaş’a attığım 2’nci goldü. Galatasaray’a karşı ilk derbide oynadım ve golümü attım.

Kısacası derbi maçlarında gol atmadan duramıyorum. Önemli olan büyük maçlarda sahneye çıkmak ve takımını zafere taşımak. Tanju Çolak’a benzemeye çalışırdım. Mahalle arasında oynarken kendimi onun yerine koyardım. Hakan Şükür ağabeyi örnek alırdım. Teknik olarak Sergen’i beğenirdim. Bırakmasına üzüldüm.

Şampiyonluk havası kayboldu

SEMİH Şentürk, F.Bahçe’nin Süper Lig’de şampiyonluğu G.Saray derbisinde değil önceki maçlarda kaybettiğini belirtip, "Şampiyonlar Ligi’ndeki konsantrasyonu lige yansıtamadık. İlk kez şampiyonluk havası yoktu" dedi. Alex ile oynamanın keyifli ve basit olduğuna değinen Semih, "Onun sahada ne yapacağını kestiriyorum. Alex’in meziyetlerini kullanarak buralara geldim" diye konuştu.

Almanya veya İtalya ile final hayalim

"En büyük avantajımız Portekiz ile başlamak. Turnuvaların ilk maçlarına adapte olamıyorlar. İlk maçın onlarla olması iyi. Portekiz’e yenilmezsek rahat çıkarız."

SEMİH Şentürk’ün Avrupa Şampiyonası’ndaki en büyük hayalini final süslüyor. Semih, "En büyük hayalim İtalya veya Almanya ile final oynamak. Bunu da takım olarak başaracağımızdan şüphem yok" dedi. Tecrübeli futbolcu, Portekiz ile şampiyonadaki ilyk maça da dikkat çekerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"En büyük avantajımız Portekiz ile başlamak. Turnuvaların ilk maçlarına adapte olamıyorlar. İlk maçın onlarla olması iyi. Portekiz’e yenilmezsek rahat çıkarız. Portekiz Milli Takımı’nda Cristiano Ronaldo benim gözümde büyük yıldız. Genç yaşına rağmen müthiş çıkış yaptı. İsviçre, Çek Cumhuriyeti kafa kafaya oynayacağımız takımlar."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!