Başka bir eve taşınmak yeniliği sembolize eder

RUMUZ: GARİP EVRüyamda başka bir eve taşınmışız ya da kendimi öyle bir yerde buluyorum.

Tanımadığım, benim evimle alakası olmayan bir ev. Ev çok büyük, birçok odası var. Sanki bodrum katı gibi, duvarları beyaz kireç ya da basit bir boya ile boyanmış. Bu evde ya çok büyük ya da garip banyolar var, banyolarda değişik küvetler, klozetler bulunuyor. Evin bir odası dışarı açılıyor. Kocaman bir oda ve bir duvarı yok, sokak görünüyor. Eşime "Burayı kapatalım, yoksa içeri insanlar girer" diyorum. O da "Bir şey olmaz, merak etme" diye karşılık veriyor.

YORUM: Rüyanızda başka bir eve taşındığınızı görmeniz, yaşamınızda meydana gelmiş veya gelecek bir değişikliği, bir yeniliği ifade ediyor. Odalarda yaptığınız yürüyüşler, iç dünyanızdaki duygu geçişlerini sembolize ediyor. Odaların durumu, banyolar ve yıkılmış duvar, şu günlerde içinde bulunduğunuz durumdan genelde hoşnut olmanıza rağmen, kendinize ya da çevrenizdeki birisine anlatmak hatta belki itiraf etmek istediğiniz şeyler olduğunun göstergesi. Ya da birisinden duymak istediğiniz bazı bilgiler var. Genelinde rahat bir rüya ama kafanızda çözemediğiniz olay veya beklentiniz her neyse açık bir dille ifade etmeniz daha da iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

RÜYA SEMBOLLERİ

ALEV: Sıcaklardan alev alev yanıyoruz malum. Şu günlerde rüyanızda gördüğünüz alev, uyku esnasındaki fiziksel durumunuzun rüyadaki sembolizasyonudur. Genel olarak alevin ifade ettiği anlam ise, tutkulu davranışlar, ateşli aşklar, hırslı çalışma ortamlarıdır.

NAZARLIK: Korunma işaretidir. Fiziksel veya ruhsal tehlikelere karşı bir uyarıdır.

KAFE: Rüyada görülen kafe veya benzeri mekanlar, kişinin sosyalleşme isteğini sembolize eder. Ya da dinlenme ihtiyacına dikkat çeker.
Yazarın Tüm Yazıları