Basınçlı sulama projesi ihaleye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Basınçlı sulama projesi ihaleye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2017 10:35

Basınçlı sulama projesi ihaleye çıkıyor

Haberin Devamı

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Aşağı Seyhan Ovası'nda yapılması planlanan 'kapalı sistem basınçlı sulama' projesinin Devlet Su İşleri(DSİ tarafından kabul edildiğini belirterek yakında ihaleye çıkılacağını söyledi.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Doğru, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'a konuyla ilgili bilgi verdiğini belirterek, "Projenin hayata geçirilmesi için destek istedik. Projede önemli bir gelişme yaşandı. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından da kabul edilen projenin ihale aşamasındaki ödeneği iki katına çıkarıldı" dedi. 
SERA VE KIŞ SEBZECİLİĞİ 
Enerji kullanmadan yıl boyunca basınçlı sulama yapılacak olmasının Adana ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını kaydeden Doğru, "Türk tarımı için mega olarak sayılabilecek bu projenin hayata geçmesiyle, sera ve kış sebzeciliğinin de önü açılacak ve üreticilerimize yeni iş imkanları sağlanacaktır. İhale önümüzdeki günlerde yapılacak ve proje kısa sürede hayata geçirilecek. Üreticimiz adına konuyu yakından takip eden Adana Valisi Mahmut Demirtaş'a şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu. 

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!