Basın özgürlüğü vurgusu

Güncelleme Tarihi:

Basın özgürlüğü vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 16:37

Basın özgürlüğü vurgusu

Haberin Devamı

NARLIDERE Belediye Başkanı Abdül Batur ve Eski CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) ziyaret etti. İGC Başkanı Misket Dikmen, Yönetim Kurulu üyeleri Gaye Karadağ ve Murat Attila ile görüşen Batur ve Moroğlu, Türkiye'de basın özgürlüğü konusunda büyük sorunlar yaşandığını, tutuklu gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Ziyarette konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, özgür bir ülkede haber yapan gazetecilerin hapis cezası ile karşı karşıya kalmasının doğru olmadığını söyledi. CHP İstanbul Milletvekili, gazeteci Enis Berberoğlu'nun da cezaevinde olduğunu anımsatan Batur, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından İstanbul'a bir yürüyüş başlattı. Bu yürüyüş sadece gazeteciler için değil 80 milyon için çok önemli. Artık adalet ve hukuk isteyenler sokaklarda. Bir gün gelecek adaleti göz ardı edenlere de adalet lazım olacak. Tutuklu gazetecilerin özgür olduğu bir Türkiye diliyorum" dedi.

Eski CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da, basın özgürlüğünün ekmek ve su gibi önemli bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Türkiye'de gazetecilere yönelik yıldırma ve zalimlikler yapıldığını dile öne süren Moroğlu, “Bu yaşananlara karşı gazetecilerle dayanışma içinde olduğumuzu vurgulamak için Sayın İGC Başkanı Dikmen'i ziyarete geldik. Ayrıca çıktığı günden bu yana kentte önemli bir boşluğu dolduran cemiyetin yayın organı 9 Eylül gazetesinin de güçlenmesi için her türlü katkıyı yapacağımızı vurgulamak istedik" dedi.

İGC Başkanı Misket Dikmen de, Batur ve Moroğlu'na ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Bu ziyaretiniz bizi mutlu etti. Şu anda cezaevinde 166'ya yakın gazeteci bulunuyor. Bunun artık son bulması gerekiyor. Bu konuda bizim yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Bizler de gazetecilerin özgürce yazabildiği bir Türkiye için mücadelemizi sürdeceğiz" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!