Basın Konseyi'nden Ankara çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Basın Konseyinden Ankara çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 12:26

Basın Konseyi'nden Ankara çıkarması

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)-KONYA Basın Konseyi yönetim kurulu ve sektörün önde gelen isimleri Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca'yı ziyaret etti.
Mustafa Tatlısu Başkanlığındaki Konya Basın Konseyi yönetim kurulu, sektörün sorunlarını Ankara’ya taşıdı. İlk görüşme Çankaya Köşkün’de gerçekleşti. Celalettin Boyalı, Yusuf Gürbüz, Nurettin Bay, Sadrettin Soranlar, Akif Kaymaz Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı Sinan Burhan gibi isimlerin hazır bulunduğu görüşmede Basın Konseyi Başkanı Mustafa Tatlısu sektörün sorunlarını iletti. Anadolu Basınının RTÜK ,Basın İlan Kurumu, Türksat gibi kurumlar arasına sıkıştırılmaması gerektiğini ve hükümetin bugüne kadar gecikmiş Anadolu basını reformunu biran önce hayata geçirmesi gerektiğini dile getirdi. Başbakan Yardımcısı  Numan Kurtulmuş’da önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili oluşturacakları bir çalışma grubunda Konseyin raporunu dikkate alacaklarını ve daha sıkı işbirliği içinde sorunların aşılması için çaba sarf edeceklerini söyledi.
Kurtulmuş, ''Hükümet olarak yerel medyamızın değerinin ve öneminin bilincindeyiz. 15 Temmuz’da yerel medyamız kendi illerinde, kedi ilçelerinde ayrı ayrı destanlar yazdılar. Yerel medyamız demokrasimize sahip çıkmıştır. Biz de bu güzel gelişmelerin ardından RTÜK katkı payını yüzde 3’ten yüzde 1.5’a düşürdük. Yerelde hem yazılı medyanın hem de sesli ve görüntülü medyanın daha birçok sorununun olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin yeni bir sisteme doğru yol aldığı bir dönemde yerel medyamızı güçlendirme adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi. 

Basın Konseyi heyeti daha sonra Basın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca’yı ziyaret etti. Akarca, ''Yerel medyanın sorunlarının farkındayım. Yeni süreçte birlikte çalışacağız. Hazırladığınız raporu dikkate alacağımdan şüpheniz olmasın. Türkiye’de, medyamız da daha itibarlı ve daha güçlü olacaktır” dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!