Başika'da ilk şehit

Güncelleme Tarihi:

Başikada ilk şehit
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 00:56

Musul yakınlarında IŞİD ile peşmerge güçleri arasındaki çatışmalarda terör örgütü IŞİD’in attığı Katyuşa roketatarına ait bir mermi Başika Kampı’na düştü. Üsteğmen İsmail Cazgır (28) şehit olurken, bir asker de yaralandı. Daha önce dört kez IŞİD’in saldırısına hedef olan Başika Kampı’nda TSK ilk kez şehit verdi.

Haberin Devamı

KUZEY Irak’ta Musul yakınlarında IŞİD ile Peşmerge güçleri arasındaki çatışmalar sürerken dün saat 15.10’da IŞİD bölgesinden atılan Katyuşa roketatarına ait bir mermi Başika Kampı’na düştü. Genelkurmay Başkanlığı, saldırıyı kampın bulunduğu yerin resmi adı olan ‘Gedu Üs Bölgesi’ olarak duyurdu. Saldırıda Üsteğmen İsmail Cazgır (28) şehit düşerken, 1 asker de yaralandı. Yaralı asker helikopterle getirildiği Şırnak Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Şehit Cazgır’ın İzmir Karşıyaka Çarşı’daki babası Haluk Cazgır acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Üsteğmen Cazgır’ın daha önce Şırnak, KKTC ve Çorlu Topçu Alayı’nda görev yaptığı, birkaç ay önce geçici görevle Kuzey Irak’a gittiği belirtildi.

KOALİSYON GÜÇLERİ VE JETLERİMİZ VURDU
Katyuşa mermisinin IŞİD bölgesinden geldiğinin anlaşılması üzerine 40 kilometre menzilli Fırtına obüsleri IŞİD mevzilerini top ateşine tuttu. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, hedeflerin koalisyon güçlerinin, ardından Türk jetleri tarafından vurulduğu belirtildi. Açıklamada: “Bölgedeki DEAŞ Terör Örgütüne ait dört hedef Koalisyon Güçlerine bağlı savaş uçaklarıyla vurulmuştur. Hemen ardından bölgede tespit edilen dört ilave hedef Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklarla yoğun bir şekilde ateş altına alınmış; hedefler tam isabetle imha edilmiştir” denildi.

KRİZE NEDEN OLMUŞTU
Geçen yıl 4 Aralık’ta da Türkiye’nin kampa Irak’la varılan anlaşmadan daha fazla asker ve tank gönderdiğinin iddia edilmesi Ankara ile Bağdat arasında krize neden olmuştu. Daha önce dört kez IŞİD’in sldırısına hedef olan Başika Kampı’nda TSK ilk kez şehit verdi. IŞİD en sonuncusu geçen salı günü olmak üzere Başika Kampı’na 4 kez saldırmıştı. Bu saldırıların ilkinde 4 Türk askeri yaralanmıştı. Topçu ateşlerinde 18 IŞİD teröristi öldürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!