BASİFED'den işsizliğe çözüm çağrısı

Güncelleme Tarihi:

BASİFEDden işsizliğe çözüm çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 12:48

BATI Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, işsizlik rakamlarının son dönemde yükselişe geçtiğine işaret ederek, bu sorunun çözümü için yeni stratejilere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ekonomideki sıkıntıların işsizlik rakamlarında da kendisini belli ettiğini ve işsizliğin son 7 yılın en yüksek oranı olan yüzde 12.7'ye ulaşmasının endişe verici olduğunu belirten BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, "İşsizlik rakamlarına baktığımızda geçen yılın aynı dönemine göre 668 bin kişinin daha istihdamın dışarısında kaldığını görüyoruz. Bu da işsizlik oranının yüzde 12.7'ye ulaşması anlamına geliyor. Açıklanan bu rakamlar gerçekten endişe verici. İşsizliğin azaltılması ile ilgili önemli teşvikler veriliyor bu daha da artırılmalı ancak bu sorunun çözülmesi için yeni stratejilere ihtiyaç var" dedi.

İŞGÜCÜ ARZ-TALEP UYUMU SAĞLANMALI

Türkiye'de işveren beklentisine uygun olmayan bir işsiz ordusunun olduğunu dile getiren Akgerman, asıl sorunun bu olduğunu, bunun çözümü için adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Kayıt dışılığın yeniden yüzde 40'lara yaklaştığını, Türkiye'deki Suriyelilerin iş pazarındaki yerini bilmediklerini anlatan Akgerman, "İşsizlik yükseliyor ama işveren de istediği niteliklerde çalışan bulamıyor. Sorun işgücü eğitiminde. İşverenin istediği niteliklerde çalışan yetiştirilmesi gerekiyor. İşgücü arzı ile talebi arasında uyum sağlanmalı. Evrensel iş kuralları çerçevesinde bu konu geniş bir perspektifte ele alınmalı. Küresel rekabet şartları ve doğrudan yatırımlarda gözetilerek etkin bir strateji oluşturularak, uygulanmalı. Aksi takdirde Türkiye'de ne işsizlik ne de işverenin nitelikli işgücü talebi sorunu çözülür" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!