Başhekim yardımcısıydı emekli oldu, 35 yıl önce girdiği hukuk fakültesini bitirdi, avukat oldu

Güncelleme Tarihi:

Başhekim yardımcısıydı emekli oldu, 35 yıl önce girdiği hukuk fakültesini bitirdi, avukat oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 12:11

Başhekim yardımcısıydı emekli oldu, 35 yıl önce girdiği hukuk fakültesini bitirdi, avukat oldu

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA) - İZMİR'de yıllarca Alsancak Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevini sürdürdükten sonra emekliye ayrılan Operatör Dr. Nazan Pedükcoşkun, 1981 yılında Tıp Fakültesi'nden mezun olduğu yıl kazandığı hukuk fakültesini bitirdi, stajını da tamamladıktan sonra cüppesini giydi avukat oldu. İzmir tıp dünyasının Nazan ablası olan Pedükcoşkun, avukatlığın yanı sıra arabuluculuk da yapacağını söyledi.
Kendisi gibi birçok hastanede başhekimlik, yöneticilik yapan eşi Serdar Pedükcoşkun ile birlikte kentin tanınan simalarından Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazan Pedükcoşkun, gençlik hayalini 35 yıl sonra gerçekleştirdi. 1981 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirip doktorluk mesleğine ilk adımını atan Nazan Pedükcoşkun aynı yıl girdiği sınavda başarılı olup Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuku Fakültesi'ni kazandı. Uzmanlık eğitiminden dolayı hukuk eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan Pedükcoşkun, aftan yararlanıp devam ettiği hukuku fakültesinden mezun oldu. Staj süresini de tamamlayan Nazan Pedükcoşkun, avukat olmaya hak kazandı.
BARO BAŞKANI VE AVUKAT ÜSTADI CÜPPESİNİ GİYDİRDİ
Nazan Pedükcoşkun'un avukatlık hakkını elde etmesinden sonra İzmir Barosu'nda tören düzenlendi. Törende, Nazan Pedükcoşkun ile birlikte avukat olmaya hak kazanan Meryem Dündar ve Yunus Emre Güneş, avukatlık belgelerini imzaladı, cüppelerini giyip yemin etti. Nazan Pedükcoşkun'a cüppesini İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, yanında stajını tamamladığı Cihangir Marmara, Avukat Koray Şentay, giydirdi. Nazan Pedükcoşkun, avukatlığın yanı sıra aldığı eğitim sonrasında arabuluculukta yapacağını söyledi. Nazan Pedükcoşkun'u bu mutlu gününde, eşi Eşrefpaşa Belediye Hastanesi Başhekimi Serdar Pedükcoşkun ile baro yönetim kurulu üyeleri, dostları yalnız bırakmadı.
HUKUK ÜSTÜNLÜĞÜNÜN YANINDAYIZ
İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, yargı bağımsızlığının önemine değinirken haksızlığın karşısında her zaman seslerini yükselttiklerini ve bunu sürdüreceklerini anlatırken "Hukuku ne kadar savunur ve yerine getirirsek o kadar huzurlu oluruz. Bir ülke için hukuk, ekonomiden bile önemli bir konudur. Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız" dedi. Nazan Pedükcoşkun'un yanında staj yaptığı Cihangir Marmara da, meslek hayatında 50'den fazla avukatın stajlarını kendi yanında tamamladığını bildirirken, "İzmir Barosu, bir renge daha kavuştu. İyi bir insan kazandı. 1981 yılında başladığı hukuku hayatına yeni biri sayfa açtı" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!