Başçı için en iyi hediye enflasyon

Güncelleme Tarihi:

Başçı için en iyi hediye enflasyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 22:51

AMERİKAN Merkez Bankası’nın (FED) tarihi faiz kararını aldığı, petrol fiyatlarının son 11 yılın dibini gördüğü ve Yunanistan’ın iflasın eşiğinden döndüğü bir yıl geride kalırken, piyasalarda para akışının yön değiştirip, reform beklentilerinin arttığı bir yıl geliyor. Bu beklentiler karşısında, ABD’li ekonomi kanalı CNBC yeni yılda dünya genelindeki merkez bankası başkanlarına verilecek en güzel hediyeleri derledi.

Haberin Devamı

ABD, İngiltere, Rusya, Japonya ve Avrupa Merkez Bankası başkanları tek tek incelendi. Haberde hediyeler elbette ekonomik gelişmeler olarak kabul edildi. Biz de Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı için en iyi yeni yıl hediyesini sorduk.

Hürriyet gazetesi yazarı Uğur Gürses, “Başçı için en iyi hediye, görev süreci boyunca tutturamadığı yüzde 5 enflasyon hedefini tutturmak olurdu diye düşünüyorum” dedi.

Kemerburgaz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Emre Alkin, “Başçı, kendisinin görevi bırakıp, akademik hayata geri dönmesi olurdu, daha faydalı olurdu. Çok yıprandı çok yoruldu” şeklinde konuştu.
Meksa Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Figen Özavcı, “Enflasyonun düşmesi. En büyük sıkıntı aslında enflasyon. Hedefi hükümet verdiği için, yıl sonlarında hükümete mektup yazmak durumunda kalıyor. Ama bence en iyi hediye enflasyonun düşmesi olacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

ALB Foreks Araştırma Uzmanı Enver Erkan, “2006 yılından beri ‘Doğrudan Enflasyon Hedeflemesi’ politikasını uygulayan Merkez’in en çok eleştiri aldığı konuların başında enflasyon hedefinin tutturulamaması geliyor. Son 2 yılda kur oynaklığının artması ile beraber, özellikle çekirdek enflasyondaki yukarı yönlü eğilim enflasyonun belirlenen hedeflerin üzerinde kalmasına neden oldu. Kur oynaklığının ortadan kalkması ve bunun enflasyona düşüş olarak yansıması en güzel yılbaşı hediyesi olur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!