Başçayır'ın yol sorununa neşter

Güncelleme Tarihi:

Başçayırın yol sorununa neşter
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2018 11:20

Başçayır'ın yol sorununa neşter

Haberin Devamı

AYDIN Büyükşehir Belediyesi ekipleri, özellikle kadınların katılımıyla mahalle sakinlerinin eylem yaparak seslerini duyurduğu yol sorununun çözümü için Köşk ilçesinin kırsal mahallelerinden Başçayır'da çalışma başlattı.

Başçayır Mahallesi merkezinden geçen, birçok yerleşim yerine gitmek için kullanılan yolun bozuk olması sonucu toz nedeniyle kapı pencere açamadığını söyleyen mahalleli bir süre önce eylem yaptı. Çoğunlunluğu kadın eylemciler, Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunup, yolda çalışma yapılmasını istedi. Öncelikle, yolun mahalle içinde kalan kısmının asfaltlanması talep edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, yolda çalışma başlattı.

Köşk Belediye Meclis Üyesi Davut Yağcı, "Bizim derdimiz tozdu. Köşk Belediyesi Meclis Üyesi olarak sesimi kimselere duyuramadım. Başçayır Mahallemizin kadınlarının yapmış olduğu eyleme ben de destek verdim. Sesimizi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu duyurduk" dedi.

Başçayır'da yaşayan kadınlar ise, "Yolun kenarında oturanlar tozdan dolayı evden taşınmak zorunda kaldılar. Astım hastası olan arkadaşlarımız sürekli rahatsızlanıyorlardı. Her yetkiliyi aradık. Kimse sesimize kulak vermedi. Bizler de Başçayır Mahallesi kadınları olarak yolu kapattık, eylem yaptık. Özlem Çerçioğlu başkanımız bu olayların üzerine bizi aradı, asfalt çalışmalarına başlayacağını söyledi" dedi. Kadınlar yapılan çalışma sayesinde tozdan kurtulduklarını söyledi.

Bahattin ALBAYRAK / KÖŞK (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!