Başbuğ, Biga'da Atatürk konulu söyleşiye katıldı

Güncelleme Tarihi:

Başbuğ, Bigada Atatürk konulu söyleşiye katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 11:25

Başbuğ, Biga'da Atatürk konulu söyleşiye katıldı

Haberin Devamı

 

BİGA Belediyesi'nin Kültür ve Sanat Günleri kapsamında düzenlenen Atatürk konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılan 26’ncı Genel Kurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Mustafa Kemal'i ölümsüz kılanan prensipleri olduğunu belirtti. 

Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Atatürk konulu söyleşiye dinleyici olarak Biga Belediye Başkanı CHP’li İsmail Işık, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Söyleşi de Atatürk’ün bir prensip adamı olduğunu anımsatarak konuşmasına başlayan Genel Kurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, kendilerine ne tavsiye edeceğini soranlara prensip insanı olmalarını önerdiğini söyledi. Bunun çok önemli olduğuna vurgu yapan Başbuğ, Mustafa Kemal’i ölümsüz kılanın da prensiplerinin olduğunu hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnsanların prensipleri oluşuyor. Önemli olan, kazandığımız bu prensiplere hayatınızın son anına kadar sadık olmanız gerekiyor. Prensipler kutsaldır, değişemez. Kurallar değişebilir, insanın düşünce yapısında da değişiklikler olabilir. Ama prensiplerimize sıkı sıkıya bağlı olmalıyız. Günün şartlarına göre hareket edenler ise popülist davranıyorlardır. Siyasette de özellikle popülist yaklaşımları görüyoruz. Popülist yaklaşımlar kısa vadelidir. Önemli olan uzun vadeli yaklaşımlardır. Bu prensiplerden gerekirse seçim kaybetmek pahasına vazgeçmemek lazım. Atatürk’ün temel prensibi de bağımsızlıktır.” Başbuğ, 21’nci yüzyılın en büyük lideri Atatürk konulu söyleşisinin ardından kitaplarını imzaladı.

Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!