Başbakan'dan El Bab açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Başbakandan El Bab açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 16:01

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, El Bab’da iki askerin şehit olması ile ilgili, “Rejim güçlerinin hareketlendiği doğru, Rusya ile yapılan koordinasyon ile bir çatışma olmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

CHP’nin anayasa değişikliğine ilişkin kanunu teklifini AYM’ye taşımaya hazırlanmasına da değinen Yıldırım, “Buna hiç şaşırmadım. Hangi kanun çıkarsa CHP hemen AYM’nim yolunu tutuyor. Bu süreci durdurmaz. AYM kendi iradesinde karar verecektir” dedi.

HİÇ ŞAŞIRMADIM

Yıldırım, Libya Başbakanı Fayez Al Sarraj ile yaptığı ortak basın toplantısında özetle şunları söyledi:

“(CHP’nin AYM’ye teklifi AYM'ye taşıması) Buna hiç şaşırmadım, hangi kanun çıksa CHP hemen AYM’nin yolunu tutuyor, millet AVM’ye gidiyor, CHP AYM’ ye gidiyor. Böyle bir vaziyet var memlekette. Buna alıştık. Bu süreci durdurmaz, süreç devam eder tabi AYM kendi iradesinde kararını verecektir.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK

(El Bab’da iki askerin şehit olması) 186’ncı gündeyiz. Şuanda kasaba her taraftan kuşatılmış durumda. Hatta kasabanın dış mahallelerinde kontrol altına alınmış vaziyette. Dün akşam (önceki akşam) başlayan harekatta, maalesef yapılan itihar saldırısı sonucu, 2 askerimiz şehit olmuş, yaralı olan askerlerimiz var. Onların tedavisi yapılıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Şehrin etrafındaki stratejik hedefler ele geçirilmiş ve şehrin tamamının kontrol altına alınması için çalışmalar devam etmektedir. Güneyde rejime ait unsurların kuzeye doğru hareketlendiği doğrudur. Gerek koalisyon gerek Türk hava kuvvetleri, gerek Rusya ile yapılan koordinasyon sonucu herhangi bir tatsız olayın yaşanmaması, bir çatışma olmaması için gerekli tedbirler alınmaktadır.

Haberin Devamı

LİBYA'DA TEK BAŞLILIĞA DESTEK

Libyada’ki kamu güvenliğini sağlamak üzere muhafız birliğine desteği öngören bir anlaşmayı imzaladık. Dolayısıyla kısa sürede tek başlılığın sağlanması, ülkedeki huzur ve istikrarın olabildiğince kısa zaman içindeki tesisine büyük katkı sağlayacaktır. Bu yolda atacağı her türlü adımda Türkiye olarak biz yanında olmaya devam edeceğiz.

LİBYA'YA ELEKTİRİK

Bir yandan ülkede bu olaylar vuku bulurken, diğer yandan da ülkenin ayağa kaldırılması, alt yapı çalışmalarının tekrar hızlandırılması, artan elektrik ihtiyacının karşılanması için Türk firmaları şartların zorluğuna aldırış etmeden tekrar telkinlerimize orada göreve başlamış ve muhtelif bölgelerde elektrik verilmesi sağlanmıştır. Ayrıca yarım kalan santrallerin inşaatı da sürmektedir

Haberin Devamı

VİZE MUHAFİYETİ SAĞLANACAK

Özellikle son yıllarda ülkemizde artan terörle mücadele kapsamında askıya aldığımız vize rejimini kolaylaştırıp ve nihayet vizeyi tamamen kaldıracak şekilde bir uygulama içinde Dışişleri bakanlarımızın karşılıklı olarak çalışması kararlaştırıldı.

EKONOMİDE KOMİSYON

Libya’da alt yapı yatırımlarının hızlandırılması, yeni projelerin hayata geçirilmesi ve geçmişte devam eden işlerle ilgili sorunların çözülmesi için karşılıklı bir komisyon oluşturulmasına da karar verilmiştir. Ekonomi bakanlığı bünyesinde oluşturulacak bu komisyon 300’e yakın geçmişte Libya’da iş yapan firmalarımızın durumlarını ele alacaklar, karşılıklı menfaat karşılıklı beklentiler doğrultusunda bu dosyalar karara bağlanacak ve bundan sonraki işler de hızlanmış olacaktır."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!