Başbakan Yıldırım'dan taziye ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırımdan taziye ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2016 13:13

Başbakan Binali Yıldırım, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı Gökçebulak köyü mevkisinde PKK'lı teröristlerce korucu noktalarına düzenlenen saldırıda şehit edilen köy korucusu Ali Dülek’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Geniş güvenlik önlemleri altında köye gelen Başbakan Binali Yıldırım'ın koruma ekibindeki görevlilerden birinin mermileri taşıyan ve 'mayon' olarak adlandırılan şeritleri kuşanması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Yıldırım, Somkaya Köyü'nde şehit Ali Dülek için hazırlanan taziye evini ziyaret etti. Ali Dülek'in şehit düştüğü saldırıda yaralanan oğlu Zeki Dülek'in de hazır bulunduğu ziyarette Başbakan Yıldırım, başsağlığı dileklerini iletti.

Haberin Devamı

TERÖR ÖRGÜTLERİNE MESAJ: "NE GÜCÜNÜZ VARSA ORTAYA KOYUN... SİZİ DEFEDECEĞİZ"

Burada terör örgütlerine seslen Yıldırım, "Ne gücünüz varsa, ortaya koyun. Sizi, bu topraklardan defedeceğiz" diye konuştu.
Terör örgütünün "Kürtlerin haklarını savunacağız" diye ortaya çıktıklarını belirten Yıldırım, "En büyük zararı da Kürtlere veriyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

"Türk'ü, Kürt'ü yok, tek millet var" diyen Yıldırım, "Dış güçlerle iş birliği yapıp, Türkiye'yi Suriye gibi, Irak gibi yapmak istiyorlar. Ama unuttukları bir şey var, burası Suriye değil, burası Irak değil. Burası Anadolu." dedi.

Başbakan Yıldırım, "Haysiyetsiz ve işgalci" olarak nitelendirdiği teröristlere, bu topraklarda izin verilmeyeceğini vurguladı.

Taziye evinden ayrılırken, kendisini dışarıda bekleyen vatandaşlara da seslenen Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ve taziye dileklerini iletti.

Haberin Devamı

"BUNLARIN TEK BİLDİĞİ ŞEY ÖLDÜRMEK"

Terör örgütlerinin yapacağı hiçbir hayırlı işin olmadığını belirten Yıldırım, şunları söyledi:
"Bunların tek bildiği şey öldürmektir. Öldürmekten başka hiçbir marifetleri yok. Bunlara fırsat vermeyeceğiz, el birliğiyle bu işin üstesinden geleceğiz. Şehitlerimizin bize bıraktığı emanetlerine sahip çıkacağız. Ali Dülek kardeşimiz ve 9 şehidimiz bu toprakları korumak için canını seve seve verdi, gerekirse hepimiz canımızı vereceğiz. Ama bu toprakları, atalarımızdan bize gelen bu toprakları bu alçaklara, bu namertlere teslim etmeyeceğiz."

Köye gelişi sırasında köyün çok ihtiyacı olduğunu gördüğünü anlatan Başbakan Yıldırım, valiye köy içinin ve bütün yollarının yapılması konusunda talimat verdiğini, ayrıca su işine de el atılması gerektiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile de görüşeceğini kaydeden Yıldırım, "Bir tane gölet yapsın buraya, burada su ihtiyacı olan bütün köylere versin" dedi.

Yıldırım, su geldiğinde ve yollar yapıldığında tekrar geleceklerini ve köylülerle bir araya geleceklerini aktardı.

Haberin Devamı

GENİŞ GÜVENİK ÖNLEMLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Başbakan Binali Yıldırım'ın köye gelişi sırasında alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Bir örnek giyinen korumaların dışında ağır teçhizatlı özel timler yer aldı. Koruma ekibindeki görevlilerden birinin mermileri taşıyan ve 'mayon' olarak adlandırılan şeritleri kuşandığı görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!