Başbakan Yıldırım Kadir Topbaş'ın damadıyla ilgili soruya cevap verdi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 17:03

Moldova’nın Başkenti Kişinev’i ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, Moldova Başbakanı Pavel Filip ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin Kadir Topbaşın damadının tahliyesi hakkında soruya Başbakan Yıldırım İsimler üzerinde yorum yapmak yanlış olur şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım FETÖ ile mücadele konusunda Moldova ile işbirliği yaptıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

FETÖ İLE MÜCADELE HUKUK ÇERÇEVESİNDE DEVAM EDİYOR

Fetö ile ilgili mücadelemiz ülkemizde hukuk içerisinde devam ediyor. Yurt dışındaki faaliyetler konusunda da ülkelerle FETÖ konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bu bağlamda sayın Başbakanla da bu konuyu görüştük. Burada güvenlik birimlerinin karşılıklı yakın çalışmasına ihtiyaç var bilgi değişimine ihtiyaç var. Bu konuda iç işleri bakanlıkları zaten çalışıyorlar. Ben şuna eminim ki Moldova dost bir ülke olarak Türkiye’ye zarar verecek hiçbir örgütün faaliyetin arkasında bugüne kadar olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Buna eminiz ve bu konudaki yaklaşımlarından dolayı da teşekkür ediyoruz. 

Haberin Devamı

İSİMLER ÜZERİNDE YORUM YAPMAK YANLIŞ OLUR

Bir gazetecinin Kadir Topbaşın damadının tahliyesi hakkında soruya ise Yıldırım İsimler üzerinde yorum yapmak yanlış olur şeklinde yanıt verdi.

Türkiye’de FETÖ ile mücadele hukuk çerçevesinde devam ediyor. Biz 15 Temmuz darbe girişiminden sonra işi yargıya havale ettik. Bundan sonra iş yargının yargı hangi yönde nasıl karar verirse o karar tecelli edecek. O bakımdan tahliyeler oluyor gözaltılar oluyor biz suçluları tespit edip adalete teslim ettikten sonra bizim alanımız orada duruyor. Ondan sonra yargının alanı başlıyor ve yargı kararını veriyor. Tabii ki isimler üzerinde yorum yapmak yanlış olur. Önemli olan bu mağduriyeti yaşayan insanların yüreğini ferahlatacak kararın çıkmasıdır. Biz bunun gayreti içerisindeyiz. Bu konuda da yargıya adalet mekanizmamıza gerekli destekleri sağlamaya devam edeceğiz

MOLDOVA BAŞBAKANI: DARBE GİRİŞİMİNİ KINADIK

Moldova Başbakanı Filip ise Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimini kınadıklarını belirterek şunları söyledi: Moldova Cumhuriyeti Darbe girişimini kınadık, bu konuları sayın başbakanla görüştük. Moldova Cumhuriyetinde yürüyen kanunlar var. Eğitim kurumları mevcut. Biz bu mevzuat ve kanunlara göre hareket etmemiz gerekiyor. Bizler söz konusu kanunlara göre hareket etmeliyiz, ancak sorunlu bir konu olması halinde sizden bu konuda bilgi bekliyoruz. Ortak çalışmalar gerçekleştirebiliriz. Konuyu kanun çerçevesinde konuşup çözeriz.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!