Başbakan Yıldırım: Şehitlik ve gazilik, milletimiz için şereflerin en büyüğüdür

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırım: Şehitlik ve gazilik, milletimiz için şereflerin en büyüğüdür
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2016 16:04

Başbakan Yıldırım: Şehitlik ve gazilik, milletimiz için şereflerin en büyüğüdür

Haberin Devamı

 ANKARA, (DHA) - BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Şehitlik ve gazilik, milletimiz için şereflerin en büyüğüdür. Gazilerimizin, taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, hak ettikleri imkân ve şartlara kavuşturulmaları konusunda milletimizin de, devletimizin de gereken hassasiyeti göstermeye devam edeceğine inancım tamdır" dedi.

Başbakan Yıldırım, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yıldırım, mesajında gazilerin hak ettikleri imkan ve şartlara kavuşturulmaları konusunda devletin gereken hassasiyeti göstermeye devam edeceğine inancının tam olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"İstiklalimizi korumak, ülkemizin her köşesinde huzur ve emniyeti sağlamak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve vatanını canından aziz bilen bir milletin evlatları olarak bu Gaziler Günü'nü idrak ederken gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin gururlarına ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz. Şehitlik ve gazilik, milletimiz için şereflerin en büyüğüdür. Bin yıldır barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız bu cennet vatan bizlere şehitlerimizin, gazilerimizin ve bütün kahramanlarımızın emanetidir. Onların büyük fedakârlıkları sayesinde bugün geleceğe güvenle bakabiliyoruz. Meclisimizin, Sakarya Zaferi'nin ardından Mustafa Kemal Paşa’ya 'Gazi' unvanı ve 'Mareşal' rütbesi vermesi, onların milletimizin nazarındaki saygınlığını en güzel şekilde anlatmaktadır. Gazilerimizin, taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, hak ettikleri imkân ve şartlara kavuşturulmaları konusunda milletimizin de, devletimizin de gereken hassasiyeti göstermeye devam edeceğine inancım tamdır. 'Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi Verilmesinin Yıldönümü ve Gaziler Günü'nde, bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla yâd ediyor, vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyorum"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!