Başbakan Yıldırım : PKK'nın DEAŞ'a karşı kullanılmasına karşıyız

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırım : PKKnın DEAŞa karşı kullanılmasına karşıyız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 15:40

Başbakan Yıldırım : PKK'nın DEAŞ'a karşı kullanılmasına karşıyız

Haberin Devamı

Muhammet BAYRAM / ANKARA, (DHA) - BAŞBAKAN Binali Yıldırım, İngiltere'ye ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin bu konuda düşüncesi nettir. PKK'nın DEAŞ'a karşı kullanılmasına karşıyız. Bunu net bir şekilde muhataplarımıza söyledik. Bunu ABD çok iyi şekilde biliyor. PKK, ABD'nin terör örgütü olarak kabul ettiği bir örgüt. Dolayısıyla bu tür girişimleri kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELEYİ TÜRKİYE NE KADAR BAŞARILI YAPTIĞINI ORTAYA KOYMUŞTUR"

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nın YPG'ye ağır silah desteği kararına ilişkin soruya, "Türkiye'nin bu konuda düşüncesi nettir. PKK'nın DEAŞ'a karşı kullanılmasına karşıyız. Bunu net bir şekilde muhataplarımıza söyledik. Bunu ABD çok iyi şekilde biliyor. PKK, ABD'nin terör örgütü olarak kabul ettiği bir örgüt. Dolayısıyla bu tür girişimleri kabul etmemiz mümkün değil. Stratejik düzeydeki ilişkilerimiz ile terör örgütü arasında bir tercih yapma cihetine gitmelerini düşünmüyoruz. Son açıklamalarında Türkiye'nin hassasiyetlerinin dikkate alınacağının altı hassasiyetle çizilmiştir. Terörle mücadeleyi Türkiye ne kadar başarılı yaptığını ortaya koymuştur. Türkiye'nin PKK terör örgütü konusundaki hassasiyetinin en üst düzeyde dikkate alınması için hala Amerikan yönetiminin elinde imkanlar olduğunu düşünüyoruz. Eğer aksi bir karar alırsa, bunun doğuracağı sonuçlar sadece Türkiye'yi bağlamaz, aynı zamanda Amerika için de olumsuz bir netice ortaya koyacaktır. Zaten Cumhurbaşkanımız ABD'de bu konuyu en üst düzeyde ele alacaktır. Tekrar gündeme getirilecektir." diye yanıt verdi.

"BU VE BUNA BENZER GİRİŞİMLERİ ŞİDDETLE KINIYORUM"

Televizyon programında Atatürk'e yapılan hakarete ilişkin Başbakan Binali Yıldırım, "Atatürk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyetimizin kahramanlar bizim milli değerlerimizdir. Dolayısı ile bunlara yapılacak yakıştırmayı asla kabul etmeyiz. Uygun görmeyiz. Bu ve buna benzer girişimleri şiddetle kınıyorum ve hukuken da yapılması gereken ne varsa bunlar da yapılacaktır. Biz kahramanlarımızın kurduğu binlerce şehidimizin bize emanet ettiği yurdumuzu daha ileri götürecek ne tedbir varsa bunları yapacağız. Tarihimiz bizi utandıracak hiçbir şeye sahip değildir. Bu tartışmaların yapay anlamsız ve maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Bizim bu konuda kafamız çok nettir." diye konuştu.

"YSK BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ BİR KURULUŞTUR"

Başbakan Binali Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu dün ne yazık ki grup toplantısında referandum sonuçlarıyla ilgili bildik açıklamalarına devam etti. Bir miras paylaşıma girdiklerinde düşündük ki yenilgiyi kabul etmişler ama yatıp kalkıp başa tekrar dönüyorlar. YSK bizim gözbebeğimiz bir kuruluştur. Dünyada örnek bir seçimi yapmış ve ciddi bir sorun olmadan bu seçimleri gerçekleştirmiştir. Seçimlerle ilgili oylar çalındı iddiası var mıdır? Bir seçimin şaibeli olup olmamasıyla ilgili tek şey oyların sandığa yansıyıp yansımamasıdır. Sandık kurullarının hatalarını oy verenlere ceremesini çektirmeye hakkımız var mı? Ne önemi var? Önemi olan senin bastığın mühürdür. Öbür mühürlerin önemi yok. YSK üyelerimizi bizim en tecrübeli en prestijli hukukçularımızdır. Artık bu tartışmayı burada bitirme zamanı gelmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yapması gereken 2019 seçimlerinde nasıl başarılı olacağını düşünmesidir. Kampanya sürecindeki kuzu taktiği kısmen başarılı oldu. Yine ona dönebilir." dedi.

"BENİ BENDEN ÇOK DÜŞÜNEN VAR AMA HERKES İŞİNE BAKSIN"

Başbakan Yıldırım, İstanbul Büyekşehir Belediye Başkanlığı adaylığını ilişkin iddialara "Dedim ya beni benden çok düşünen var ama herkes işine baksın" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!