Başbakan Yıldırım: O akıl arka planda aynı Hacivat Karagöz gibi bunları yönetiyor (5)

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırım: O akıl arka planda aynı Hacivat Karagöz gibi bunları yönetiyor (5)
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 18:29

Başbakan Yıldırım: O akıl arka planda aynı Hacivat Karagöz gibi bunları yönetiyor (5)

Haberin Devamı

780 MİLYON LİRALIK TESİSLERİ AÇTI
Başbakan Binali Yıldırım, çiftçiye mazot müjdesini verdiği toplantının ardından miting yapacağı Hükümet Konağı önüne geldi. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ekonomik Bakanı Nihat Zeybekçi de kısa birer konuşma yaptı. Mitinge gelen bakan ve milletvekillerinin tanıtılmasından sonra kürsüye Başbakan Binali Yıldırım, çıktı.
Toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım için 'Ödemiş seninle gurur duyuyor', 'Yolların kralı Binali Yıldırım' sloganları atıldı. Başbakan Yıldırım, "Aşık Veysel'in dediği gibi sizler kara toprağın sadık dostlarısınız toprağa bakar, bağ edersiniz. Sizin elleriniz ile toprak bereketlenir. Sizin emeğinizi takdir etmek kardeşinizin görevidir. Emeğinizin alın terinizin tek bir damlasının bile zayi etmemek içini canla başla çalışıyoruz. Tarım sektörünün gelişmesi, sanayi teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, toprağın önemi çok büyük" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, konuşması sırasında mitinge gelen vatandaşların 'Yollarını kralı Binalı Yıldırım' diye bağırması üzerine "Gençler, gençler yolların kuralı olmaz yolların kuralı olur" dedi. Ödemiş'e ellerinin boş gelmediğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Elimiz boş gelmedik 780 milyon liralık 175 projenin toplu açılışını da yapıyoruz. Bu hizmetler, İzmir'e hayırlı olsun. Bu projelere arasında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin eğitim tesisleri var. Vakıflar Bölge Müdürlüğü var. SGK il müdürlüğü var. Okullar var. DSİ'nin tesisleri var. Vatandaşını ihtiyacı olan eserlerini toplu açılışını yapıyoruz" dedi.
'DARBECİYE DARBEYİ VURDUNUZ'
15 Temmuz darbe girişimini de hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz gecesi Türkiye'de alçak hain bir darbe girişimi yaşadık. Bu darbe girişiminde Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İzmir'de de benim güzel hemşerilerim hanım kardeşlerim bayrağınıza sahip çıktınız. Ay yıldızlı bayrağımızı yeri düşürmediniz darbecilere darbeyi vurdunuz Türkiye'nin yolunu açtınız önünü açtınız. Durmayacağız yorulmayacağız, yılmayacağız yola devam edeceğiz. Darbeyi sona erdirdiniz ama durmadınız 27 gün boyunda gündüz işinizde akşam da demokrasi nöbetlerinde meydanları boş bırakmadınız. Allah sizden razı olsun. İzmir büyük biri iş yaptı. Bu darbede, darbecilere hak ettikleri dersi en iyi şekilde verdiniz" dedi.
İzmir'e yaptıkları yatırımlarını anlatan Başbakan Binali Yıldırım , sözlerini şöyle sürdürdü:
"Boş durmuyoruz ülke içini çalışmaya devam ediyoruz. 14 yılda İzmir'e tam 40 katrilyon yatırım yaptık. 14 bin konut, 9 bin derslik 27 baraj gölet sulama tesisi, 23 hastane sağlık tesisi, 2 tane şehir hastanesini yeni yapıyoruz her biri bin 600 yataklı. 447 bin dönüm araziye suyla buluşturduk. İzmir'in içme suyunu da Gördes Barajı'nı yaparak bu sıkıntıyı da giderdik. Doğal gazı getirdik. Yetmedi Ödemiş'e de doğalgazı getirdik. Yaklaşık 4.5 milyon yine İzmir'de tarıma destek verdik. 262 kilometre yeni bölünmüş yol yapıyoruz. Torbalı'dan Kiraz'a kadar yolları bölünmüş hale getiriyoruz. Yolları bölüyoruz, hayatları kurtarıyoruz. Kuzey otoyolu Menemen'den Çandarlı'ya doğru devam ediyor. İstanbul - İzmir arası üç saate iniyor. 2018'de İstanbul izmir ver elini üç saat komşu kapısı. 2019 hızlı trenin düdüğünün sesini İzmir'de duyacaksınız. Afyon'dan Uşak'a doğru yapılmaya başlandı. İstanbul'a gideceksiniz İstanbul'dan hareket edeceksiniz hızlı trenle Ankara'ya, Ankara'dan tekrar hızlı trene binip İzmir'e geleceksiniz. Üç büyük kenti 10- 12 saatte üç büyük kenti gezip geleceksiniz. Akşam da evinizdesiniz. İşte dertli olmak demek bu demek, insana hizmet lafla olmaz. Lafla peynir gemisi yürümez. Zaman bizden yanadır. İnşallah daha birçok projeler vara. Yapacak çok işimiz var. Hizmetleri de hız kesmeden tamamlayacağız yeter ki bir beraber olalım gönül gönüle verelim. Başaramayacağımız hiçbir şey yok."
'BAŞIMIZDA CUMHURBAŞKANIMIZ VAR'
Göreve geldikleri günden beri devletin sorumluluklarını eksiksiz yaptıklarını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Başımızda 7 düvele karşı dimdik duran cumhurbaşkanımız var, liderimiz var. Recep Tayyip Erdoğan var. Size cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Milletin adamının selamını getirdim. Laf üstene laf değil, taş üstüne taş koyma zamanıdır. İş üreteceğiz, aş üreteceğiz, iş üreteceğiz. Bunu göreve geldiğimiz günden beri sürdürüyoruz. Türkiye, namerde muhtaç haldeydi IMF'nın kapısından gelemiyordu. Borcu milyarları bulmuş, bankaları iflas etmiş bir gecede yüzde 50 Türkiye fakirlemiş, çaresizlik çare değildir o günlerde bir ses yükseldi Anadolu'dan dedi ki 'artık hiçbiri şey eskisi gibi olmayacak' ve AK Parti tek başına iş başına getirdiniz. Bizleri göreve getirdiniz bugün bir Türkiye oldu üç Türkiye. Okul sayısını iki kat öğretmene sayısını üç kat arttırdık. Sağlıkta dönüşümü gerçekleştirdik. Sağlık olsun demekle olmuyor. Vatandaşın sağlığına derman olmazsınız sosyal devlet olmuyorsunuz" dedi.
'BAŞKANLIĞI GETİRELİM SORUNLARI BİTİRELİM'
AK Parti'nin milletin ta kendisi olduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İşte millete yaptığı hizmetlerden dolayı sizlerini her seçimde desteğini alarak yoluna devam ediyor. Milletin emaneti bizimi namusunuzdur. 15 Temmuz'da namusumuza hep birlikte sahip çıktık. Ceketimizi şapkamızı alıp kaçmadık. Darbelerde şapkasını alıp kaçan iktidarlar gibi olmadık dimdik durup aziz milletin karşısında şapka çıkardık. Katillere göğüs göğse mücadele ettik. Milli iradeye sahip çıktık. Şehitler verdik, gazilerimiz oldu ama namerde boyun eğmedik. Ödemiş'in Meydanı diyor ki hiçbir namerde, bayrağımızı vermeyiz. Birliğimizi, kardeşliğimisi ilelebet muhafaza etmeye var mısınız, hazır mısınız. Güzel milletini vatanın bağımsızlığı birliği için hep bir olacağız beraber olacağız iri diri birlikte Türkiye olacağız."
Son günlerdeki başkanlık tartışmalarına da değinen Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin 1950'den beri tartıştığı iki konu. Darbeler ve yeni anayasa. Bir türlü bu iki illetten de milleti maalesef kullanamadık. Bize yetki verdiniz. Başaramadık. Seçim meydanlarında unutmayın bütün partiler yeni Anayasa diyor. Geleceğiz, milletin ihtiyacı olan Anayasa'yı yapacağız. Fakat seçimden sonra yetkiyi veren sizsiniz. Sizin verdiğiniz yetkiyi kullanmak, sizin istediğiniz işleri hizmetleri yapmak da bizim görevimiz. İki gün önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dedi ki 'Artık şu Anayasa meselesini halledelim.' Bizim düşüncemiz yani MHP'nin düşüncesi parlamenter sistemi daha da güçlendirmek. Ama biz de diyoruz ki darbeleri önlemek için, istikrarı sürekli hale getirmek için zayıf hükümetlerle Türkiye'nin kayıplarını önlemek için mutlaka ve mutlaka tek başına iktidar güçlü iktidar sağlayacak sisteme ihtiyaç var. Buda başkanlık sistemdir. Başkanlık sistemini getirelim sorunları giderelim" dedi.
Başkanlık oylamasında mecliste 367 oy alsa bile millete soracaklarını anlatan Başbakan Binali Yıldırım, şöyle devam etti:
"Biliyorsunuz yaptığımız referandumla birlikte cumhurbaşkanı artık vatandaş tarafından seçiliyor. Şimdi bu fiili durumu mevcut durumu anayasayla düzeltmek gerekiyor. Bahçeli bunu da söylüyor. Eğer böyle diyorsanız biz de hazırız. Gelin bu anayasa değişikliğini Meclisten geçirelim ve milletin önüne götürelim. Milletten korkulmaz, darbeyi savuşturan milletin önünde selam durulur selam. Bu anayasayı Meclise getireceğiz. Meclisten 330 oyu ve üstünü alır almaz doğru önünüze geleceğiz, sizlerin onayına sunacağız. 367 olsa yine millete soracağız. Önemli işlerin adresi millettir. Ülkede işler sarpa sardığında çözümü üreten, düğümü çözen hep siz oldunuz, millet oldu. Onun için siyasetin çıkmaz sokağa girdiğinde önünü açacak tek adres milletin adresidir. Bu sefer de bunu yapacağız. Önünüze getireceğiz ve memleketi artık bu sorundan kurtaracağız. Çünkü ak parti sorunları torunlara bırakan bir parti değildir. Sorunları çözen, torunları aydınlık yarınlara hazırlayan bir partidir. Ödemiş'ten Meclis'teki partilerimize bir kez daha sesleniyorum. Gelin bu sefer bu sorumluluğu yerine getirelim. Bu şerefli görevi ihmal etmeyelim. Mecliste bu anayasa değişikliğini gerçekleştirelim Darbe anayasasından kurtarmakta bu çorbada sizin de tuzunuz olsun. Bu sizlere partilerinize, gönül vermiş olan milyonlara sözünüzdür, borcunuzdur. Zamanın ruhunu kaybetmeyin. Bu millet için yapacak daha çok işimiz var. Yatırımlarımız için gece gündüz durmayacağız. Hem içeriden hem dışarıdan bu milletin önüne konulan engelleri kaldırmanın mücadelesini veriyoruz."
Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının ardından Ödemiş'teki bin konuta doğalgaz verdi ve tesislerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!