Başbakan Yıldırım, Mevlana Müzesi’ni ziyaret edip Konya’dan ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırım, Mevlana Müzesi’ni ziyaret edip Konya’dan ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 14:42

Başbakan Yıldırım, Mevlana Müzesi’ni ziyaret edip Konya’dan ayrıldı

Haberin Devamı

Hasan DÖNMEZ/KONYA, (DHA)- KONYA’da dün akşam Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya milletvekili Ahmet Sorgun’un oğlunun düğüne katılan Başbakan Binali Yıldırım, bugün Mevlana Müzesi’ni ziyarete ettikten sonra özel uçakla Konya’dan ayrıldı.
Başbakan Binali Yıldırım, Ebubekir ve Büşra Sorgun çiftinin nikah şahitliğini yaptığı düğün sonrası geceyi bir otelde geçirdi. Gaziantep’in Şahinbey İlçesi'ndeki kına gecesine yönelik yapılan 50 kişinin öldüğü bombalı terör saldırısı ile ilgili gelişmeleri kaldığı otelden takip eden Başbakan Binali Yıldırım, öğle saatlerinde otelden ayrıldıktan sonra Mevlana Müzesi’ni ziyaret etti. Geniş güvenlik önlemleri altında müzeye gelen Başbakan Yıldırım, Mevlana’nın kabri başında dua etti. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyarette Başbakan Yıldırım’a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Valisi Yakup Canpolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek eşlik etti. Mevlana Müzesi çıkışı sırasında halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Başbakan Binali Yıldırım, bir kişinin, ‘Sayın Başbakanım bu vatanı bu itlere yedirmeyin’ diye seslenmesi üzerine, "Siz hiç merak etmeyin rahat olun" diye yanıt verdi.
Müze ziyareti ardından tarihi Bedesten Çarşısı’nda bulunan Kapu Camii'nde öğle namazı kılan Başbakan Yıldırım, namaz sonrası cami önünde kendisini bekleyenlerle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Daha sonra Konya Havalimanı'nı’na geçen Başbakan Yıldırım, geldiği özel uçakla Konya’dan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!