Başbakan Yıldırım: Kim dost kim düşman belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırım: Kim dost kim düşman belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2016 15:28

Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'da Almanya Parlamentosu'nun aldığı kararı eleştirdi: Daha dün Avrupa'nın göbeğinde binlerce Bulgar vatandaşı binlerce Azeri vatandaşı katledenlere susanlar bugün Ermeniler'in hamiliğini yapıyorlar. Bu karar Türkiye ile Almanya ilişkilerini zedelemiştir

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım memleketi Erzincan'da toplu açılış töreninde konuştu. Başbakan Yıldırım özetle şöyle konuştu: "Erzincan birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin şehridir. Yeni görevimle doğduğum bu topraklara sizlerle bugün buluşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ak Parti'de görev değişikliği sadece bayrak değişimidir. Bu bayrak değişimi görevi devraldığım 64. hükümetin Başbakanı'na Ahmet Davutoğlu kardeşimize de teşekkür ediyorum. Yeni dönemde Erzincanlı bir kardeşiniz olarak yeni eserler kazandıracağız. Salı günü hükümetimizi açıkladık, Çarşamba günü başkan yardımcılarımızı belirledik ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında ilk bakanlar kurulu toplantımızı yaptık. Ardından Diyarbakır havalimanını açmak için Diyarbakır'a gittik ve terör örgütünün katlettiği 16 vatandaşımızın yakınlarına taziye ziyaretinde bulunduk acılarını paylaştık. Sonra İstanbul'un fethinin 563. yıldönümünü görkemli bir şekilde kutladık. İşte kongre ve arkasındaki bir haftadan bahsediyorum. Bu ülkede haftalarca bakanlar kurulu toplanamıyordu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en kısa sürede kurulan bir hükümet olduk. Soyadımız gibi iş yaparız, az konuşur çok iş yaparız..."

Haberin Devamı

TÜRKİYE'NİN BAŞBAKANIYIM AMA ERZİNCANLIYIM

Bugüne kadar Türkiye'nin her köşesinde pekçok hizmet kazadırmanın gururunu çokça yaşadım. Ancak bugün farklı bir heyecan yaşıyorum çünkü memleketimdeyim. Türkiye'nin Başbakanıyım ama Erzincalıyım. Erzincanımıza kazandırdığımız farklı bir duyguyu yaşıyorum.  

YOLLARI BÖLERİZ MİLLETİ BÖLDÜRMEYİZ

Ülkemizi krizlerden koruyarak istikrarımızın devamı için çalışan bir Ak Parti iktidarı var. 2001 yılında neler olduğunu hatırlayın.. Bir günde krizlerle Türkiye'nin fakirleştiğini yazarkasaların havada uçuştuğunu gördük. Yolları böleriz milleti böldürmeyiz. Ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürmeyiz.

TERÖR BELASI MİLLETİN GÜNDEMİNDEN ÇIKACAK

İlk görevi teslim aldığımda bu terör belasını milletin gündeminde çıkaracağız dedim. Evellallah ilerliyoruz. Sivil vatandaşlarımızın askerimizin polisimizin yüzde 100 güvende olana kadar operasyonlar sürecek. Şunu herkes iyi bilmelidir ki terör örgütü bölgede yaşayan kürt vatandaşlarımız gibi bir sorunu yok sorun kürt sorunu değil PKK sorunudur. Onların siyasi uzantılarına destekçilerine söyleyeceklerim şudur. Türkiye tek bayrak tek millet tek devlet tek vatan olarak kalacaktır. Bizi bu yoldan kimse döndüremez.

Haberin Devamı

KİM DOST KİM DÜŞMAN BELLİ OLDU

Kimin dost, kimin dost olmadığını bugünlerde çok iyi görüyoruz. Almanya'da bir karar çıktı. Alman Parlamentosu bir yalana imza attı, yalana. O yalan ne? 100 yıl önce. 1. Dünya Savaşı şartlarında, her ülkede, her yerde yaşanan bir göç olayını bugün önümüze bugün soykırım diye getirmeye çalışanlar şıunu iyi bilmelidir ki Türkiye tarihiyle de milletiyle de gurur duyuyor. Eski defterleri açarsak, eski hesaplara bakarsak herkes şunu iyi bilsin ki o defterlerde en az kaydı bulunan Türkiye'dir, en az hesabı olan Türkiye'dir. Daha dün Avrupa'nın göbeğinde on binlerce Boşnak kardeşlerimizi katledenler karşısında ağzını açmayanlar, Hocalı Katliamı'nda Azeri kardeşlerimizi bir gecede yok edenler Ermenilerin hamilliğine soyunmuşlar. Kim ne yaparsa yapsın, bu kadar Almanya-Türkiye ilişkilerini zedelemiştir. Ümit ediyoruz ki yanlıştan kısa sürede dönülür.

Haberin Devamı

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Yeni anayasa olsun istiyoruz darbeler kalıntısı bu anayasa Türkiye'nin işini görmüyor. Erzincan'dan milletime söylüyorum Türkiye'nin geleceğinin, istikrarlı yürüyüşünün yolu yeni anayasadan geçiyor. Milletimizin gönlünü de yolunu da yapacağız geleceğini de inşaa edeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!