Başbakan Yıldırım dün Çankaya Köşkü'nde Pakistan Milli Meclisi Başkanı Serdar Ayaz Sadık ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırım dün Çankaya Köşkünde Pakistan Milli Meclisi Başkanı Serdar Ayaz Sadık ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 11:23

Başbakan Yıldırım dün Çankaya Köşkü'nde Pakistan Milli Meclisi Başkanı Serdar Ayaz Sadık ile görüştü

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Pakistan Milli Meclisi Başkanı Serdar Ayaz Sadık ile dün Çankaya Köşkü'nde görüştü.

Başbakan Yıldırım, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği Toplantısı vesilesiyle Türkiye'yi ziyaret etmekte olan Pakistan Milli Meclisi Başkanı Serdar Ayaz Sadık ile dün Çankaya Köşkü'nde görüştü. Pakistan ile tarihe dayanan dostluk ve kardeşlik bağlarına sahip olduğumuzu ifade eden Başbakan Yıldırım, Pakistan'ın mutluluk, istikrar, güvenlik ve refahını kendimizinkinden ayrı görmediğini kaydetti. Başbakan Yıldırım, Pakistan'ın terörle mücadele ve kalkınma çabalarında yanında olduğumuzu ve parlamenter diplomasi dahil, üst düzeyli diyaloğu sürdürerek, her alanda işbirliğini artırmayı arzu ettiğini de belirtti.

akistan Milli Meclisi Başkanı Serdar Ayaz Sadık, Başbakan Yıldırım aynı hissiyata sahip olduğunu, 15 Temmuz menfur darbe girişimi sonrasında gerek Pakistan devleti ve milleti, gerek Pakistan Milli Meclisi olarak güçlü bir dayanışma gösterdiklerini, bu çerçevede bir parlamenter heyeti Türkiye'ye gönderdiklerini, bundan sonra da kardeş Türkiye ile her alanda omuz omuza olacaklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!