Başbakan Yıldırım: Demokrasi için teröre sahip çıkmayalım (2)

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırım: Demokrasi için teröre sahip çıkmayalım (2)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2016 16:41

Başbakan Yıldırım: Demokrasi için teröre sahip çıkmayalım (2)

Haberin Devamı

ERZİNCAN BAYBURT'A GEÇTİ
Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'dan saat 13.30 sıralarında helikopterle Bayburt'a geçti. Yıldırım'a Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı eşlik etti.
İLGİNÇ PANKARTLAR
Bayburt Saat Kulesi Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreni için alana ilginç pankartlar asıldı. İki vince bağlanan dev pankartlarda, 'Bir yanım Erzincan, vermem Bayburt'u. Yıkılsın Fetoş, vermem Reisi' ve 'Meşhurdur Binali’miz, tadına doyum olmaz. Dünyada Ağbal'ımız, ekonomisine rakip olmaz' ifadeleri yer aldı. Binalara asılan diğer pankartlarda ise, 'Mademki Bayburtluyuğ, Başkanlık istürük' , 'Oğul bali hoşgeldin' ,'Göz gördü gönül sevdi, aşkımıza Çoruh şahit' ve 'Biz Şahap'a sahabolduk. Sen de Bayburt'a sahabol' ibareleri yer aldı.
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI, ATAK HELİKOPTERİ UÇTU
Tören alanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis meydana çıkan tüm cadde ve sokakları araç girişine kapattı, arama noktaları oluşturdu. X-Ray cihazlarından üzerleri aranarak alana alınan vatandaşlara Türk bayrakları dağıtıldı. Tören öncesi alanı incelemek için gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, davetlilerin alındığı kapıdan X-ray cihazından geçerek alana girdi. Keskin nişancılar meydanın çevresindeki binalarda görev aldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın helikopterle gelişi sırasında Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Atak helikopteri ile bir polis helikopteri de alanın üzerinde güvenlik uçuşu gerçekleştirdi.
'BAŞKANLIK İSTİYOR MUSUNUZ?' DİYE SORDU
Toplu açılış ve temel atma töreninde vatandaşlara hitap eden, Bayburt'un AK Parti'ye kurulduğu günden itibaren en güçlü desteği verdiğini hatırlatıp eşekkür ederek sözlerine başlayan Başbakan Binali Yıldırım, alanda asılı olan 'Mademki Bayburlu'yuğ, Başkanlık istürük' afişini okudu ve kalabalığa, 'Başkanlık istiyor musunuz?' diye sordu. 'Evet' cevabı alan Yıldırım, "Bayburt bizi anladı. Biz Bayburt'u anladık. Her zaman olduğu gibi sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz" dedi. Türkiye'nin parasını Bayburt'lu olan Maliye Bakanı Naci Ağbal'a emanet ettiklerini ifade eden ve kente yapılan yatırımları anlatan Başbakan Yıldırım, Kop Dağının Milli Park ilan edildiğini müjdeledi.
'BAYBURT BAYBURT OLALI BÖYLE HİZMETLER GÖRMEDİ'
AK Parti iktidara gelmeden önce Bayburt için, 'Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi' ifadesinin kullanıldığını hatırlatan Başbakan Yıldırım "Şimdi ne diyoruz; 'Bayburt Bayburt olalı böyle hizmet görmedi'. Helal olsun, hayırlı olsun. Her şey Türkiye ve millet için. Geceli, gündüzlü bütün gayretlerimiz, bütün çalışmamız sizin bu gülümseyen yüzünüz için. Sizin mutlu ve bahtiyar etmek için" dedi.
ORTAK HAVALİMANI MÜJDESİ
Gümüşhane ve Bayburt için Şalyazı mevkiine ortak havalimanı yapılacağını müjdeleyen Başbakan Yıldırım, "Şalyazı havalimanını önümüzdeki yıl yapıyoruz. Gümüşhane ve Bayburt’ un ortak havalimanı olacak. Bayburt artık havalanıyor, havadan yoluna devam ediyor" ifadelerini kullandı.
'ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN VAKTİ ÇOKTAN GELDİ'
Alanda asılı olan, 'Bir yanım Erzincan, vermem Bayburt'u. Yıkılsın Fetoş, vermem Reisi' i ‘ pankartını okuyan Başbakan Binali Yıldırım, 'Bayburt'a yakışan budur' dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:
"14 yıl önce siz bu emaneti AK Parti'ye verdiniz. Sizden aldığımızı güçle yola koyulduk. Bu yol her geçen gün büyüyen Türkiye'ye çıkıyor. Bu yol her türlü darbecileri, teröristleri tedavülden kaldırmış, özgürlüklerin alabildiğine genişlediği demokrasi yoludur. Artık eski Türkiye'ye dönüş yok. 15 Temmuz'da bunu Bayburt gösterdi. Bayburt 15 Temmuz gecesi Türkiye'ye, bayrağına, hükümetine ve reisine sahip çıktı. Sağ olun, var olun. Artık yeni Türkiye var. Milletimizle birlikte en büyük Türkiye için, 'durmak yok yola devam' diyoruz. 14 yıldır sizden aldığımız güçle bütün vesayet odaklarına karşı mücadele verdik, vermeye devam ediyoruz. Kimse bizi bu onurlu mücadeleden alıkoyamaz. Kimse milletimiz için iş, aş ve hizmet üretmemizin önüne çıkamaz. Yapacağımız anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi ile bütün şer odaklarını bu ülkenin gündeminden tamamen çıkaracağız. Artık milli iradeyi ne FETÖ, ne bölücü terör örgütü tehdit edemeyecek. Anayasa değişikliği ile millet iradesi ekonomi, siyaset ve hukukta kesintisiz ve güçlü bir şekilde tecelli edecek. Türkiye artık bütün bu yükleri üstünden atıp özgürce ve kendinden emin bir şekilde kararlılıkla yoluna devam edecek. Geçmişte bu millete ağır bedeller ödeten bu sistematik arızları da tamamen ortadan kaldıracağız. Türkiye'nin ufkunu açacak bu anayasa değişikliğini gerçekleştirme vakti çoktan geldi."
'ALÇAK ŞEBEKELERİ TEKER TEKER DİZE GETİRECEĞİZ'
Milletle AK Parti arasına mesafe koymak isteyenler olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, "Onlar bilmiyor ki AK Parti ile bu milletin arasına hiç kimse giremez. Biz milletten ayrı değiliz ki, milletin ta kendisiyiz. Siyasetimiz millet siyaseti, hayallerimiz sizin hayallerinizdir. Kim bu ülkenin birliğini, dirliğini, huzurunu bozmaya yeltenirse 15 Temmuz'da cevabını aldığı gibi yine alacaktır. 15 Temmuz'da hiçbir hain planın bu milleti dize getiremeyeceğini bütün dünya gördü. Bu milletin iradesi asla esir alınamaz. Bugün dünyanın en adi ve insanlık dışı terör yapıları ile içeride ve dışarıda çetince mücadele ediyoruz. Hepsi aynı yerden düğmeye basılmışçasına harekete geçen bu alçak şebekeleri teker teker dize getireceğiz. Bu millete en küçük bir kötülük yapan kim olursa olsun hesabını mutlaka verecek. Başka yolu yok. Sadece bomba atanlar yakıp yıkanlar değil teröre destek verenlerde hesabını verecek" dedi.
'ÇAĞRILINCA KUZU KUZU GİDİP İFADE VERECEKSİN'
Konuşmasına ezan okunması nedeniyle ara veren Başbakan Yıldırım, ezan bittiğinde şehitler için Fatiha okunmasını istedi, ardından da HDP'lilerin tutuklanmasına değinerek konuşmasına şöyle sürdürdü:
"Yıllardır, ‘teröre ve terör örgütüne karşı olduğunuzu, terörü kimden gelirse gelsin lanetlediğinizi açıklayın’ dedik. Tek kelime etmediler. İnsanları sokağa ve eyleme çağırdılar. Çıkan olaylarda birçok insanın hayatını kaybetmesine sebep oldular. Ne pişmanlık duydular, ne de terörü lanetlediler. Şimdi de şikayet ediyorlar. Bu ülkenin yıllardır hizmetsiz bıraktıkları şehirlerine yatırım için gönderilen paraları teröre aktardılar. Belediye araçları ile hendekler kazdılar, insanlara hayatı dar ettiler. Mahkeme ifadeye çağırınca adalete meydan okuyup, 'gelmeyiz' dediler. Bu ülkenin her vatandaşı mahkeme çağırınca gidip ifade veriyor. Siz niye gitmiyorsunuz? Siz gidenlerden büyük babanın evladı mısınız? Türkiye hukuk devletidir. Hukuk herkes için lazım. Herkes hukukun önünde eşit. Hiç kimsenin hukuk üzerinde bir geçiş hakkı yok. O halde çağrılınca kuzu kuz gidip ifade vereceksin. Yoksa olanlara da şikayet etmeyeceksin. Bugün hukuk herkes için işliyor. Kanun neyse o herkes için yapılır. İfadeni veremiyorsan mahkeme ifadenden vazgeçip dosyayı bir kenara atamaz. Öyle veya böyle getirecek, ifadeni alacak ve gereğini yapacak. Ya beraat edersin, ya da suçunun karşılığını görürsün. AK Parti'ye vaktiyle iktidardayken çok haksız bir kapatma davası açıldı. Biz, ‘mahkemeyi tanımıyor muyuz’ mu dedik. Gittik, davamızı savunduk. Haklılığımızı ortaya koyduk ve sonunda mahkeme AK Parti'yi kapatmamak üzere kararını verdi. Dolayısıyla hukuka riayet etmek her vatandaşımızın görevidir. Eğer bunu yerine getirmezsen yapılacak bellidir. Hukuk gereğini yapar."
'HİÇBİR SİYASETÇİ KONUMUNU KULLANARAK TERÖRE KALKAN OLAMAZ'
HDP'nin meclise gitmeme yönündeki kararına değinen Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:
"Zaten çokta geldikleri yok. Ara sıra geliyorlar. Millet vekilini seçip Ankara'ya gönderiyor. Niye? ‘Git meclise, işlerimizi takip et. İhtiyacımız olan kanunları çıkar.’ Siz milletten vekalet aldınız. Biz sizden aldığımız vekaletin gereğini yapmayacağız. Aynen okulu kıran öğrenciler gibi. Öğrenci okula dersini görmeye, öğrenmeye gidiyor. Milletin vekaletini alanlar millete hizmete edip meclise gidecek. Mecliste milletin verdiği görevleri yapacaklar. ‘Meclise gitmiyorum’ dediğiniz zaman millete saygısızlık ve hakaret yapmış olursunuz. Siz meclise gitmezseniz millet de size seçimlerde gereğini yapar. Siz milli iradeyi tanımazsanız, millet de sizi tanımaz. Bu kadar basit. Onun için yol yakınken bu yanlıştan dönün. Gelin meclise, ne diyecekseniz söyleyin. Mesele konuşmak, fikrini ifade etmek değil. Mesele siyaseti kalkan olarak teröre karşı kullanmaktır. Hiçbir siyasetçi konumunu kullanarak teröre kalkan olamaz. Terörle iç içe olamaz. Terör faaliyetlerinin içine giremez. Bunu hiçbir demokratik ülke asla kabul etmez. Milletin seçtiklerinin görevi millete hizmet etmektir. Şehirlerde hendek kazmak değil, dağdakilere para yetiştirmek değil. İşinizi düzgün yapmazsanız Türkiye bir hukuk devleti hukuk devletinde de yanlış yapan hesabını sonuna kadar verir. Yanlışı bende yapıyorsam benimde hesabımı versin. Herkes hesabını hukuk devletinde, hukuk içerisinde vermek zorundadır. Milletin dişinden tırnağından artırdığı vergileri toplayarak terör örgütlerine silah için, insan öldürmek için gönderenler elbette bunu karşılığını göreceklerdir. Başka bir çaresi yok."
Önlerinde anayasa değişikliği ile ilgili önemli bir gündem olduğunu ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "Allah'ın izni ile Türkiye güçlü bir iktidarla, güçlü bir Cumhurbaşkanlığı ile yoluna devam edecek" diyerek konuşmasını tamamladı.
15 PROJENİN TEMELİ ATILDI, 3 PROJENİN AÇILIŞINI YAPTI
Başbakan Binali Yıldırım daha sonra, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılacak Demirözü, Aydıntepe, Aydıncık, Çimağıl, Dövmekaya, Sarımeşe, Soğukgöze, Erikdibi barajları ile sulama ve taşkın kontrol projelerinin yer aldığı 15 projenin temelini attı, Konursu Barajı, Pınarlı Göletii sulaması 2'inci kısmı ve Hamamözü köyü yerleşim alanları Kale ve Yayla dere ıslah projelerinin de yer aldığı 3 projenin açılışını da kurdele keserek gerçekleştirdi. Projelerin toplam bedelinin 159 milyon lira olduğu belirtildi.
Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra da helikopterle Erzincan'a hareket etti.
Muhammet KAÇAR-Fatih TURAN/BAYBURT, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!