Başbakan Yıldırım: Almanya'da akıldan ziyade duygu ön planda

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2017 20:46

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Kuzey Irak’ta yapılması planlanan referandumla ilgili, “Bölgesel yönetimin yapmaya çalıştığı referandum kararının vahim hata olacağını hep söyledik. Bu referandum yapılmamalı” diye konuştu. Yıldırım, TBMM’deki Yargıtay’ın Adli Yıl açılış resepsiyonunda soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'YE GETİRİSİ GÖTÜRÜSÜ NE
130 kişinin 3 ay içinde Türkiye’ye dönmezse vatandaşlıktan çıkarılacağına dair KHK’nın hatırlatılarak, “Süre doldu, ne adım atılacak?” sorusuna Yıldırım, “3 aylık süreden sonra otomatik çıkma diye bir şey yok. Ondan sonra eğer bir karar alınırsa çıkma yönünde o geçerli olacak. Alınamazsa süre devam edecek” yanıtını verdi.

“Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelecek mi?” sorusunu da “Hayır gelmez. Tek tek ele alınıp değerlendirilecek. Hukuken Türkiye’ye getirisi götürüsü ne; neticede vatandaşlıktan çıkarmak ile işledikleri suçun lehlerine bir durum ortaya çıkıyorsa ona izin vermememiz lazım. Aksi halde o yönde bir karar alınabilir. Hepsinin dosyası hukuki açıdan detaylı incelenmesi gerekir. İlk listede 130 kişi var. Zaman zaman yayınlanıyor liste fevkalade durum değil. Bilinen bazı isimler olduğu için kamuoyunun dikkatini çekiyor” diye yanıtladı.

FETÖ lideri Fetullah Gülen’e dair bu adımın atılıp atılmayacağına dair soruya ise “Bir değerlendirme yapılmadı”yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım: Almanyada akıldan ziyade duygu ön planda

GÖRÜŞ FARKLILIĞI YOK
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Kuzey Irak’taki referanduma dair değerlendirmeleri hatırlatılıp, “görüş farklılığı mı var?” sorusu üzerine, Yıldırım, şöyle konuştu: “Bahçeli ile biz görüşüyoruz. Bu konuları cümle alemin içinde anlatmaya gerek yok. Aramızda görüş farklılığı da yok. Bölgesel yönetimin yapmaya çalıştığı referandum kararının vahim hata olacağını hep söyledik. Görüşümüz devam ediyor bu referandum yapılmamalı. Yapılınca da bölgede sorunlar had safhada, yeni bir sorun ilave etmenin ne bölgeye ne de bölge ülkelerine bir katkısı yok.” 

Başbakan Yıldırım: Almanyada akıldan ziyade duygu ön planda

KATILANLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyona da gelmedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, resepsiyona katılmazken, MHP Lideri Bahçeli her iki programa da katılmadı. Resepsiyona Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve Bülent Arınç katıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!